Öne Çıkanlar ezcane aşıklık İddialar Sanal KUTLAMA

GAZETECİ NECMİ İNCE YAZDI;MHP BURSA'DA TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

MHP BURSA'DA BİR MİLLETVEKİLİMİ ÇIKARTIR?

MHP Bursa’da işler hiçte iyiye gitmiyor…

Sebeplerini birazdan sizlerle paylaşacağım.

Ama bu yazıyı okuyanlar hadi canım diyenlerinizi duyar gibiyim.

Malum Cumhur İttifakında ki oy kaybından Mhp’de üstüne düşen payı almaktadır.

Nerdeyse anketlere göre Bursada'da yarı yarıya oylarında bir azalma olduğunu söyleyebiliriz.

Bu oyların azalmasında yerelde başarılı olayaman bazı Belediyede Başkanlarınan kaynaklandığını hatırlatalım.

İsterseniz konuya biraz matematik ve verilerle konuya açıklık getirelim...

Şimdi 2018 Genel Seçimlerinde MHP %10.7 oy oranı ve 209 bin oy alarak Bursa'dan 2 Milletvekili çıkarmayı başarmıştı.

Bunlarda birisi Mhp Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ve Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu oldu.

Malum bu alınan oy ile Bursa yerelinde yaklaşık 100 bin oy alan ve barajı geçen siyasi partiler Milletvekili çıkarabiliyorlar.

Ama gelinen son nokta ORC yaptığı Bursa anketinde MHP aldığı oy oranı %5,8 olarak görülmektedir. Gerçi genel seçimlere bu yaklaşık 11 ay var ama sonra artar mı dersiniz belli olmaz ama gidişatın Mhp oylarının azaldığından yana olduğunu söyleyebiliriz.

Hatta MHP Bursa İl Başkanı ve bazı İlçe Başkanlarının meydanlarda olmayışı sokak , çarşı ve pazar gezmeyip halkın derdine inmedikleri içinde ciddi tepkiler olduğunu söyleyenler var.

Yine MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkan'cıda ne medya ziyaretlerinde nede kurum ziyaretleri yapmamasıda ayrı bir eleştiri konusudur.

İşte Cumhur İttifakının oy kaybından dolayı başta Ak Parti'nin Bursada'da yaptığı ciddi yanlışlarla hem partililer hemde vatandaşlardan ciddi tepkiler almaktadır.

Zaten Ak Parti Bursa ile ilgili önümüzdeki genel seçimlerle ilgili ilerleyen günlerde sizlerle öngörümü ve düşüncelerimi paylaşacağım ama pek ümit vari bir durumda olmadıkları söyleyebiliriz.

Bakalım önümüzdeki aylarda neler yaşanacak merak beraber göreceğiz.

Bu değerlendirmemim sonunda ise MHP Bursa siyasetinin usta siyasetçisi ve devlet adamı Genel Başkan Yardımcısı,Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın Bursa ile yaşanılan bu gidişatla ilgili önemli adımlar atacağını düşünüyorum.Yoksa önümüzdeki secimlerde çok ciddi sıkıntılar yaşayabilir.Bakalım MHP o eski günlerine tekrar geri döncek mi merak konusu.

      ÜLKE OCAKLARINDA BURSA’DA NELER OLUYOR ?

Geçtiğimiz günlerde MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkançı 'nın ve Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanı Gül Ahmet Türk'ün 4 Haziran'da Şahlanış konseri düzenlendiği bir program gerçekleşmiş.

Gerçi bu programdan bizim çıkan olaylardan sonra haberimiz oldu.

Yani Ülkü Ocakları Bursa’da medya kurumlarıyla pek içli dışlı olmadığı ve eksikliklerinin oluğunuda söyleyebiliriz.

Neyse Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanlığının düzenlendiği bu programa birbirinden önemli sanatçılar davet edilmiş ,Ali Kınık gibi..

Ama gelin görün ki Tofaş Spor Salonunda gerçekleşen bu programa beklenen kalabalık sağlanamamış.

Ama bana gelen en son bilgi ve belgeler ışığında programa yaklaşık 2 bin kişi katılığı söylenildi...

Halbu ki bu salonun hınca hınç dolması gerekirdi.

Üç milyonluk bir şehirden bahsediyoruz ve Mhp teşkilatı ve Ülkü Ocakları İl ve İlçe teşkilatları burayı tabiri caizse inletmeleri gerekmekteydi.

Bu toplantı sonrası zaten Ülkü Ocakları Başkanı Gül Ahmet Türk’ün önemli bir programdan başarılı olmadığını söyleyebiliriz.

Zaten orda yaşan olaylardan sonra programa katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman'da ve Ülkü Oçakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit bu görüntüden rahatsız olmuş.Hatta sanatçı Ali Kınık bu tablodan dolayı konsere çıkmadığı iddia edildi.Hatta bu konser esnasında bazı küçük bazı kavgaların yaşandığı da iddia edildi.

İşte bu olaylardan sonra MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı ,Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanı Gül Ahmet Türk ve İlçe Ülke Başkanları yaşanan bu olaylardan sonra ertesi gün yapılan toplantı da tabiri caizse birbirine girmişler ve iddialara göre kavga çıktığı söylenildi.

MHP Bursa teşkilatı sahipsiz mi dedirtirecek bu olay sonrası MHP Genel Merkezine kadar konu taşınmış.

Şimdi gözler bu yaşanan olaylardan sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman ve Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı nasıl bir açıklama yapacak merak konusu?!

MHP Bursa Ülkü Ocakları İl Başkanlığı resmi Facebook hesabında 4 Haziran'la İlgili herhangi bir paylaşım olmamasına da akıllarda soru işareti bıraktı.Ben bu yazıyı yazdıktan sonra resmi hesaptan 4 Haziran'da ki fotoğraflar paylaşıldı.

Bu yaşanan olaylardan sonra Mhp Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili teçrübeli siyasetci ve devlet adamı İsmet Atamanın Bursa ile ilgili yaşanan bu olaylardan sonra gerekli adımları atacağına inanıyorum.Yoksa meydanlarda,pazarlarda ve sokakla olmayan MHP ne Bursa’da neden ülke genelinde gerekli başarıyı sağlayamaz.Bizden söylemesi…

           SAĞLIK ÇALIŞANLARI MAAŞLARI NE ZAMAN DÜZELTİLECEK?

Bilmeyenler olabilir gecen sene 2021 sonuna sağlık çalışanlarının maaşları ve yasal haklarıyla ilgili önemli düzenlemeler yapılacaktı.Ama ne olduysa bu düzenleme TBMM’de bir türlü çıkmadı ve bu sıkıntılardan sonra doktorlarda kamudaki işlerinden istifa edip özel sektöre veya yurt dışına giden hekimler oldu.Son bir yılda 2bin hekim yurt dışına gitti.Yine bu olaylar yaşanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hekimlerle ilgili ‘giderlerlese gitsinler’acıklamasıyla bence talihsiz sözlerden sonra sağlık çalışanları soluğu Almanda’ya alanlar oldu.

Bu da tabıki ülkemizde MHRS yani hastaların randevu alamamasına sebep verdi.Bu sıkıntı Bursa’yada sıcrayarak gectiğimiz günlerde Uludağ Üniversitesi Çocuk Onkoloji hastanelerin hekim sıkıntısından kapanmasına sebebiyet vermişti.Konuyu bizler medya mensupları gündeme getirince Ankara’dan Sağlık Bakanıda devereye girip konu şimdilik cözülmüş oldu.

Şimdi Sağlık Bakanlığı kendi hastanelerindeki yöneticilerine verdiği en alt üçret olarak 21bin tl veriyorsa kamuda çalışan tüm hekimlerin en azından bu maaşı almaları gerektiğini düşünenlerenim.Sosyal medyada Alamanya’ya giden hekimlerin en az 15 bin Euro aldığı bir ortamda ülkemizde bir hekim 1bin Euro alamıyorsa sıkıntılar katlanarak devam edeceğini düşünüyorum.

Yol yakınken Cumurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık çalışanları ve hekimler için acil özlük hakları ve maaşlarıyla ilgili yasa cıkartarak bu sıkıntıları cözmeleri gerekmektedir.

Pandemi de canla başla çalışan sağlık çalışanlarımıza ne yapsak az diye düşünüyorum.Tüm sağlık çalaışanlarına sevgilerimi iletiyorum.

              VETERİNER HEKİM SİNAN SAĞLAM HOCAMIZA YENİ KLINİĞİ HAYIRLI OLSUN

Türk Veteriner Hekimler Birliği Genel Sekreteri ve bundaN önce Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı görevinde de bulunan değerli hemşehrim Veteriner Hekim Sinan Sağlam hocamızın Nilüfer İlçesinde Beşevler Mahallesi'nde ki yeni Pets Global  Kliniğinin açısına davetli olarak katılım sağladım.

Birbirinden önemli siyaset ,bürokrasi ve iş dünyasından önemli iş insanlarının katıldığı progrma yoğun bir katılım sağlandı.

Ayrıca bu programa Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Ali Eroğlu,yönetimi hazır bulunduğu programda,Tarım ve Orman Bursa İl Müdürü Hamit Aygül ,Millet İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve Ak Parti Bursa İl Başkan Yardımcıları Ufuk Ay ve Orhan Aygün’de hazır bulundu.

Bu ekonomik sıkıntıların yaşandığı şu ortamda başta Veteriner Hekim Sinan Sağlam hocamıza böyle kaliteli ve güzel bir klinik açtığı için kedisini tebrik ediyorum.

Rabbim işlerini güçlerini arttırsın inşallah....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21