Öne Çıkanlar pandemi Engelsiz ORHANGAZİ incemedya Teknoloji
banner13

Geleneksel sanatlara 'Yıldırım' destek

-YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ, YIL-MEK KEÇE BRANŞI EĞİTMENİ FİLİZ GOCUK VE KURSİYERLERİNİN EL EMEKLERİNİN YANSIDIĞI SERGİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ.


 -BAŞKAN EDEBALİ: “YILDIRIM’I FİZİKSEL OLARAK DÖNÜŞTÜRÜRKEN, SOSYAL DÖNÜŞÜMÜ DE GERÇEKLEŞTİRMEK ADINA HEM SANATSEVERLERİ DESTEKLEMEYE HEM DE ZENGİN KÜLTÜR YELPAZEMİZİN YANSIMALARINI SERGİLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ.”


-BAŞKAN EDEBALİ: “YILDIRIM BELEDİYESİ MESLEK EDİNDİRME KURSLARI BÜNYESİNDE, 40 MERKEZ VE 85 BRANŞTA 13 BİN 180 KURSİYERİMİZ EĞİTİM ALIRKEN, KADINLARIMIZIN GÜÇLENMESİ İÇİN ONLARIN MESLEK SAHİBİ OLMASINA KATKI SAĞLIYORUZ.”


BURSA- Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, geleneksel sanatların en güzel yansımalarından biri olan keçeden hazırlanan eserlerin yansıdığı serginin açılışını yaptı.


Vatandaşların hobi edinirken meslek sahibi olarak üretime katılmaları ve aile ekonomilerine katkıda bulunmaları için eğitimler düzenleyen Yıldırım Belediyesi, Meslek Edindirme Kursları ile sanatın geleneksel dallarını gün yüzüne çıkıyor. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, YIL-MEK bünyesinde eğitimi verilen geleneksel sanatlardan keçe eğitmenliği yapan Filiz Gocuk ve kursiyerlerin el emeklerini aktardıkları eserlerin yansıdığı serginin açılışını gerçekleştirdi. Almira Hotel Osmanlı Meydanı Salonu’nda düzenlenen sergi açılışında Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ve eşi Emine Aydın, İlçe Halk Eğitim Müdürü Ali Celal Elmas, Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilciliği Başkanı İbrahim Güven ve sanatseverlerle sergi açılışını gerçekleştiren Başkan Edebali, kursiyerlerin hazırladığı eserlerin tanıtıldığı defileyi izledi. Eserleri yakından inceleyen Başkan Edebali, el emeği göz nuru ürünlerin yapımı hakkında eğitmen ve kursiyerlerden bilgi aldı.


SOSYAL DÖNÜŞÜM VURGUSU


İnsanların yaşam kalitesini artırmak için fiziki standartlardaki artışın yanı sıra yaptıkları çalışmalarla sanat faaliyetlerine öncülük eden vatandaşları desteklediklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İnsanların yaşam kalitesini artırmak için yalnızca fiziki standartlardaki artış yeterli değil. Yerel yöneticiler olarak hayatı ilimle, irfanla, kültürle ve sanatla okuyabilmek için kültür sanat etkinliklerini düzenlemenin yanında, bu alanlarda yaptıkları çalışmalarla sanat faaliyetlerine öncülük eden vatandaşlarımızı da destekliyoruz. Bu bağlamda Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bünyesinde geleneksel sanatlarımızdan keçe eğitimi veren Filiz Gocuk ve YIL-MEK kursiyerlerinin el emeklerinden ortaya çıkan serginin açılışını gerçekleştirmekten mutluluk duyduk. Hem bu geleneksel sanatımızı tanıtma ve yaşatma adına hem de bu alanda el emeklerini sergileyen kursiyerlerimizin aynı zamanda kendilerine ekonomik getiri sağlayacak bir meslek sahibi olmaları için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yıldırım’ı fiziksel olarak dönüştürürken, sosyal dönüşümü de gerçekleştirmek adına hem sanatseverleri desteklemeye hem de zengin kültür yelpazemizin yansımalarını sergilemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


13 BİN 180 KİŞİYE ALTIN BİLEZİK


YIL-MEK eğitimlerinde önceliğin kadınların meslek sahibi olmasını sağlamak olduğunu işaret eden Başkan Edebali, “Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bünyesinde, 40 merkez ve 85 branşta 13 bin 180 kursiyerimiz eğitim alırken, kadınlarımızın güçlenmesi için onların meslek sahibi olmasına katkı sağlıyoruz. Bununla da yetinmeyip meslek sahibi olan kadınları üretime dahil ederek, aile bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı oluyoruz. Kadın ve Aile İşleri Müdürlüğü’nü kuran bir yerel yönetim olarak kadınların yaşamın her alanında daha güçlü bir biçimde söz sahibi olmasını istiyoruz. Bu anlamda kadınlarımızın başarılı ve tek başına ayakta durabilen bireyler olmasına yardımcı olmak görevlerimizin başında geliyor” diye konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.