banner20
Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA İddialar Sanal

Genç kızlara “Değişen ben” atölyesi

Ergenlik dönemindeki genç kızların, yaşadıkları sürece ilişkin doğru bilgilendirilmelerini sağlamak amacıyla bir sosyal girişimcilik projesi üreterek, 2019 yılında bu projeyle Sosyal Etki Ödülleri’nin Türkiye finalistlerinden olan İnci Dönüşüm Derneği, Nilüfer’de genç kızlarla atölye çalışması yaparak projeyi uygulamaya koydu.

İnci Dönüşüm Derneği-Uludağ Soroptimist Kulübü işbirliğiyle ve Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle Çalı ve Hasanağa’daki Kadın ve Çocuk Akademilerinde yapılan “Değişen ben” isimli atölye çalışması ilgiyle karşılandı. Ergenlik çağındaki genç kızların katıldığı eğitim çalışmasında katılımcılara; ergenlik döneminde yaşanan bedensel ve duygusal değişiklikler ve adet (regl) olma konusunda bilgi verildi.

Genç kızların ergenlik değişimleri ve gelişimleri ile ilgili doğru bilgiye, hijyen bilgisine ulaşmalarını, fiziksel ve duygusal olarak kendilerini keşfetmelerini desteklemek amacıyla düzenlenen atölye sonunda, katılımcılara içinde destekleyici pek çok ürünün bulunduğu bir hediye paketi de verildi. Atölyeye çalışmasına yaklaşık 50 genç kız katıldı.

Atölye çalışmaları hakkında bilgi veren İnci Dönüşüm Derneği’nden Sevda Baysal, “Tüm bu ürünler, geliştirilen içerik ve ‘Değişen ben’ atölye çalışması ile adet dönemi utanç ya da suçluluk algısı yerine, kutlanan ve keşfedilen bir döneme dönüşsün istiyoruz. İlk adet paketiyle ve düzenlediğimiz ‘Değişen ben’ eğitimiyle, genç kızların adet dönemiyle barışıp kendilerini keşfetmelerini hedefliyoruz” dedi.

Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer de,  eğitim sonunda İnci Dönüşüm Derneği ve Uludağ Soroptimist Kulübü gönüllülerine ve eğitmenlere teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21