banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

GENÇLER ŞEHİTLERİ KIRIK BUĞDAY ÇORBASIYLA ANDI

Program, askeri üniformalı iki gencin kütüphane salonuna girerek 1 günlük Çanakkale menüsünü ders çalışan öğrencilere okumasıyla başladı. Ardından günün önemine dair hatırlatmalarda bulunan askerler tarafından, çorba saatinde şehitlerin son yemeği olan kırık buğday çorbası gençlere ikram edildi. Karnını kırık buğday çorbasıyla doyuran öğrenciler duygu dolu anlar yaşarken, Çanakkale Savaşı'nın zorlu şartlarda kazanıldığını hafızalarında bir kez daha canlandıran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a ve ekibine teşekkür ettiler.

YILMAZ’DAN GENÇLERE 18 MART MESAJI

Çanakkale Zaferi’nin 107’ncı yıl dönümünde kahraman ecdadın çetin savaş şartlarında, kumanyalarında bulunan kırık buğday çorbasını gençlere ikram ettiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “107’nci yıl dönümünü idrak ettiğimiz Çanakkale Zaferi, necip Türk Milleti’nin şerefini, istiklalini, vatanını korumak adına gösterdiği fedakârlığın destanıdır. Bu zafer, yokluğa terk edilmek istenen bir milletin kendi küllerinden bir Anka gibi yükselişinin tarihidir. Bu yönüyle Çanakkale Zaferimiz şanlı tarihimizin kandilleri arasında gençlerimize yön ve ideal göstermek için daima parlamaktadır. Bu zafer bize ispatlamıştır ki zaferler güçlü silahlarla değil iman dolu sinelerle korkusuzca şehadete yürüyen kahramanların fedakârlıklarıyla elde edilir. Binlerce şehidimiz gösterdiği kahramanlıkla yalnızca o günü kurtarmamış, bugünün ve geleceğin tohumlarını da ekmiştir. Bizler de bu zaferle bırakılan hürriyet emanetine ihtimam gösterip muhafaza etmekle yükümlüyüz. Yıldırım Belediyesi olarak Çanakkale Zaferi’ni hatırlatmak ve çetin savaş yıllarında verilen fedakârlıkları gençlerimize düşündürmek istedik. Anlamlı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle Çanakkale Zaferinin 107’ncı yıl dönümü vesilesi ile şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21