Öne Çıkanlar Hamilelik BURSADA Hastalık İhsaniye YILDIRIM
banner13

GESİAD, 100. Yılı kutladı

İş İnsanları ve siyaset dünyasının önde gelen isimlerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları başkanları ve üyelerin yoğun ilgi gösterdiği gece renkli görüntülere sahne oldu.

Derneğin tanıtım videosu ile başlayan gecede açılış konuşmasını gerçekleştiren GESİAD Başkanı Murat Kaya, anlam dolu bir gecede bir arada bulunduklarını kaydetti. GESİAD Başkanı Kaya, Atatürk'ün ortaya koyduğu vizyona işaret ederek, "Bugün Cumhuriyetin 100. yılını kutlarken, bu vizyonun sorumluluğunu taşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin sonuna kadar bekçisiyiz. İstikbalde hiçbir kuvvet bizi yolumuzdan döndüremeyecek. Cumhuriyet aynı zamanda bir gelecek projesidir. Ülkemizi daha iyi yerlere taşımak için hepimiz üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Bugün aynı zamanda birlik ve beraberlik günüdür. Dışarıdan gelen tehditlere karşı güçlü bir millet olarak dimdik ayakta durmalı ve Cumhuriyeti daha da ileri taşımalıyız." ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarıyla devam eden gecede ilk olarak söz verilen İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, "Bugün bu iğneli fıçıya dönmüş coğrafyada, hür, bağımsız geleceğimize bakabiliyorsak bütün coğrafya kan golüyken, bütün coğrafya yoklukla, işgallerle boğuşuyorken Türkiye Cumhuriyeti Devleti yaşıyorsa bunu cumhuriyete borçluyuz. O nedenle, 90 bine yakın camimizde hem de 10 Kasım, cuma gününe denk gelmiş olmasına rağmen bir fatiha esirgenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün şehitlerimizi ve Cumhuriyetin kurucularını rahmetle, şükranla anıyorum." diyerek eleştiride bulundu. 

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen de, "Çevremizde yaşanan hadiseler Ukrayna-Rusya Savaşı ve şu anda Gazze'de yaşanan soykırım, bunun batının gözü önünde ve himayelerinde gerçekleştiriliyor olması aslında dünya barışının, güçlü bir Türkiye'ye ne kadar muhtaç olduğunun bir göstergesi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın birçok uluslararası alanda ifade ettiği gibi dünya beşten büyüktür demeye devam edeceğiz. Bütün mazlum milletlerin haklarını savunmaya devam edeceğiz." açıklamalarında bulundu. Özen, Türkoğlu'nun Cumhuriyetin 100. Yılına ilişkin kutlamalarının yeteri kadar gerçekleşmediğine yönelik eleştirisine de cevap vererek, Cumhuriyetin 100. Yılını "Biz 29 Ekimimizi, TOGG'un açılışıyla gerceklestirdik, dünyanın en büyük siha savaş gemisi olan TCG Anadolu'nun önünde yürüdüğü 100 savaş gemimizle kutladık. Biz Cumhuriyetimizin 29 Ekimlerimizi sihalarımızla, kızıl elmalarımızla kutladık ve daha nice eserlerimizle inşallah nice 29 Ekim'ler kutlayacağız." dedi.


Bursa Barosu Başkanı Metin Öztosun, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız da Cumhuriyetin 100. Yıl coşkusunu yaşadıklarını belirterek, gece için katılımlarından ötürü duydukları memnuniyeti paylaştı.

Protokol konuşmalarının ardından üyelere rozet takdimleri gerçekleşti. Toplu aile fotoğrafı sonrası ise özel olarak hazırlanan 100. Yıl pastası kesildi.

Gecenin sonunda sahne ise Soner Arıca'nın oldu. Türk pop müziğinin sevilen ismi, geçmişten günümüze şarkılarıyla konuklara özel anlar yaşattı.

Anahtar Kelimeler:
Gesiad100. Yılı Kutladı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.