Öne Çıkanlar İBB Hamilelik Revizyon online YILDIRIM
banner13

GÖÇ ANA PLANI SUNUMU YAPILDI

2018 Yılında hayata geçirilen Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi Türkiye (RESLOG-Türkiye) Türkiye yerel yönetişim sistemlerinin göç karşısında rezilyansını barışçılık ve kapsayıcılık ilkeleri doğrultusunda güçlendirmek üzere kapasitelerini arttırmaya katkı sağlamak amacıyla düzenlenen seminer Orhangazi Belediyesi Nikâh salonunda gerçekleşti. Marmara Belediyeler Birliği ile ortaklaşa yürütülen RESLOG projesi kapsamında Orhangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Mülteci İletişim Bürosu personelleri tarafından hazırlanan Göç Ana Planı sunumu Orhangazi Belediyesi Müdürlükleri ile paylaşıldı. Marmara Bölge Uzmanı Ervin Sezgin ve RESLOG -Türkiye kilit uzmanı Sezin Uskent’in de bulunduğu eğitimde Göç Ana Planı hakkında bilgiler verildi. Marmara Belediyeler Birliği tarafından pilot belediyelerden biri olarak seçilen Orhangazi Belediyesinin mülteciler konusunda ne kadar özverili olarak çalıştığını ifade eden Marmara Bölge Uzmanı Ervin Sezgin, pilot belediye çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve önemsediklerini ifade etti.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın’ında katıldığı sunumda, “bizlerin değerleri var önceliklerimiz var ve hepsinden önce ülke olarak bize sığınan herkese kapımız açıktır. Ne kadar zor şartlar altında Ülkemize geldiklerini hepimiz biliyoruz, gönül ister ki kimse ülkesinden zorla başka bir ülkeye gitmesin ama bazen hayat şartları bunları gerektiriyor. İlçemizde yaşayan mültecilere karşı her zaman yardımcı olduk olmaya da devam ediyoruz. Mülteci iletişim Bürosundaki arkadaşlarımız bu işi gerçekten profesyonelce yapıyorlar. Veri tabanı olsun adres bilgileri ve kayıt işlemleri gibi aklınıza gelecek her türlü işlemler mülteci iletişim bürosunca ilçemizdeki diğer kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa yürütüyoruz ve koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Herkesin bir hedefi vardır mutlaka bizim hedefimiz ise her zaman söylediğim gibi daha yaşanabilir bir Orhangazi, tek cabamız hep bu yönde olmuştur. İdeallerimiz arasında kimseyi ötekileştirmeden, birlik ve beraberlik içinde yaşamaktır. Bu ilçe kimsenin değil, hepimizindir ”dedi.

Orhangazi Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Mülteci iletişim bürosu tarafından Müdürlerle beraber yapılan çalıştay sonrası Türkiye Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliğine rapor sunuldu. Rapor sonuçlarını ilçe genelinde bulunan kurum ve kuruluşlar ile paylaşılacaktır.

Anahtar Kelimeler:
BursaORHANGAZİ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.