banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Güçlü altyapı, temiz deniz...

Bursa’nın geleceğe daha sağlıklı bir şekilde taşınması hedefiyle, yer altına milyonlarca liralık yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi, 45 milyon liralık Akçalar ve 34 milyon liralık Küçükkumla Atıksu Arıtma Tesisleri’nin ardından yaklaşık 62 milyon TL’ye mal olan Mudanya Atıksu Arıtma Tesisi’ni de törenle hizmete açtı. Mudanya’da Altıntaş ve Kumyaka arasında kalan ilçe merkezi ve çevre yerleşimlerin atık sularının toplanacağı tesiste ileri biyolojik arıtma ile Avrupa Birliği standartlarında çıkış suyu elde edilecek. Yaklaşık 150 bin nüfusa hizmet verecek tesisten tamamen arıtılmış halde çıkan su, yüzey sularına deşarj edilebileceği gibi 540 metre uzunluğunda ve 45 metre derinliğe ulaşan derin deşarj hattı ile Marmara Denizine de aktarılabilecek. Marmara Denizinin kirlilikten arınması için hayati öneme sahip tesislerden biri olan Mudanya Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile çok sayıda davetli katıldı.

Büyükşehir her yerde

Mudanya’da Büyükşehir Belediyesi’nin elinin değmediği köyün neredeyse kalmadığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sadece Mudanya’da değil, 17 ilçe 1058 mahallede de çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini kaydetti. Mudanya için çok önemli olan bu açılış törenine Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı da davet ettiklerini dile getiren Başkan Aktaş, “Arzu ederdim ki Mudanya Belediye Başkanımız da buradan bir selam verseydi. Siyaset yapmak adına söylemiyorum ama 4,5 yıldır ben kendisini mecliste bir kez gördüm. Kendisini buraya da davet ettim. Bu yapılan yatırım Mudanya’ya yapılmış bir yatırımdır. Mudanya’yı ilgilendiren bir yatırımdır. Öyle hamasi nutuklarla, sağda solda basın toplantısıyla, aslı astarı olmayan paylaşımlarla işimizi halledecek değiliz. Ben dün gece 1’de de Mudanya’daydım. Yanımda koruma falan da olmadan gezdim Mudanya’da. Mudanya ile alakalı sıkıntıları bir bir çözüyoruz. Master Planda trafikle ilgili çalışmalarımız olacak. İnşallah BUDO İskelesi’ni de oradan kaldıracağız. Bir yatırıma gerek kalmaksızın diğer iskeleyle bir araya getirip, değişimli olarak birlikte kullanacağız. Orada trafik sıkışıklığını da bu manada ortadan kaldırmış olacağız. Yine merkezde trafikle ilgili bazı düzenlemelerimiz olacak. Soranlara duyurulur, Büyükşehir her yerde” diye konuştu.

Gücümüz kudretimiz var

Dünya genelinde yatırımların durma noktasına geldiği, yatırımcıların bekleme sürecine girdiği bir dönemde Büyükşehir olarak hız kesmeden yatırımları sürdürdüklerini dile getiren Başkan Aktaş, 2007 yılında yine arıtma tesislerini incelemek için İsviçre’ye gittiğini, 1980’li yıllarda arıtma tesisleri olmayan, sokakları perişanlık içinde olan İsviçre’nin bugün pırıl pırıl olduğunu hatırlattı. “Benim ülkem bunların kat kat fazlasını hak ediyor” diyen Başkan Aktaş, “Allah'a hamdolsun bunları yapacak gücümüz kudretimiz var. Başımızda liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Gecesini gündüzüne katıp, bu ülke için bu şehir için çalışan insanlar var. Mudanya Devlet Hastanesi’ni görüyorsunuz. Sadece Mudanya mı? Diğer ilçelerimizdeki hastaneler, 1355 yataklı şehir hastanesi, 900 yataklı Çekirge Devlet Hastanesi gümbür gümbür geliyor” dedi.

Başkan Aktaş, tesisle ilgili gürültü ve koku şikayetleri üzerine bu sorunların minimize edilmesiyle alakalı çalışmaların hemen başlatılacağını belirterek, arıtmadan çıkan temiz suyun zeytinlik sulanmasında kullanılması yönündeki taleple ilgili olarak da gerekli fizibilite çalışmalarının başlatılacağını müjdeledi.

Kurdelenin kesilmesinin ardından tesisleri gezen Başkan Aktaş ve protokol üyeleri, arıtmadan çıkan suyun kalitesini de bizzat yerinde gözlemledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21