Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

GÜRER: “İŞSİZLER ORDUSUNA YENİLERİ EKLENİYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak, TÜİK’in açıkladığı işsizlik oranları üzerinde değerlendirmelerde bulundu. 

GENİŞ TANIMLI İŞSİZ SAYISI 8 MİLYONA DAYANDI 

TÜİK verilerine göre Türkiye’deki işsiz sayısının 1 milyon 376 bin kişi artarak 4 milyon 730 bine ulaştığını belirten Gürer, geniş tanımlı işsizliğin ise 8 milyona dayandığını ifade etti. 

 

İŞSİZLİK REKORU TAYYİP ERDOĞAN’A NASİP OLDU 

İş yerleri ve fabrikaların kapandığını, işsizler ordusuna her yenilerinin eklediğini vurgulayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İşsizlikte tüm zamanların rekorlarını kırmak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dönemine nasip oldu. Oysa Sayın Erdoğan "2017 yılında 1 milyon 500 bin kişi için ilave istihdam sağladık." diyordu, Şubat 2019'da "Hedef 2 milyon yeni istihdam." açıklamaları yapıyordu ama TÜİK verileri genç işsizliğin dahi 7 puan artarak yüzde 26'ya ulaştığını gösteriyor. Kadın işsizliği de yüzde 20'lerin üzerinde” ifadelerini kullandı. 

İŞSİZLİK SORUNU, ALGIYLA ÇÖZÜLMÜYOR

Gürer, “Hayaller gerçeklerle örtüşmüyor, algıyla işsizlik düşmüyor. Ülkede çok ciddi işsizlik sorunu var. Ne yazık ki iktidar durumu seyrediyor. Geçim sıkıntısı yanında işsizlik de halkı perişan ediyor. Bir an önce sorunlara çözüm üretilmeli, işsizler için yeni iş alanları ve üretim alanları yaratılmalıdır diyorum” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.