Öne Çıkanlar RUMELİSİAD İhsaniye corona Revizyon Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

GÜRER: ÜRÜNLER ATEŞ PAHASI

Pazarcı esnafı, maliyet arttığı için fiyatları neredeyse iki katına çıkan ürünlerini satamadığından yakınırken, alışverişe gelip filesinin yarısını bile dolduramayan vatandaşlar ise CHP Milletvekili Gürer’e pahalılıktan dert yandı.

GÜRER,  PAZARI GEZDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tezgahları tek tek gezdi. Pazarcı esnafına bir dokundu bin ah işitti.

PAZARCILAR İŞ BIRAKIYOR

Maliyet arttığı için ürün fiyatlarının geçen yıla göre neredeyse iki katına çıktığını anlatan pazarcı esnafı, “Etiket fiyatlarını gören vatandaş, 1 kg ürün alacağına, ya yarım kilo alıp gidiyor ya da hiç almıyor. İnsanların alım gücü zaten düşük, ürün fiyatları da aşırı derece de artınca biz satış yapmakta zorlanıyoruz. Çoğu pazarcı esnafı arkadaşımız iş bıraktı, yıllardır pazarcılık yapan çok esnaf artık bu işi yapmama kararı aldı” dediler.

BU NASIL TİCARET?

2 LİRA 70 KURUŞA DEPODAN PATATES ALIP, TANZİMDE 2 LİRAYA SATIYORLAR

Tezgahında 3 liraya patates satan bir pazarcı esnafı ise CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e satış yapamadığından yakınırken ilginç bir detaya da dikkat çekti. Depolardan 2 lira 70 kuruşa satın aldığı patatesi pazardı 30 kuruş karla 3 liraya sattığını belirten pazarcı esnafı “Benimle birlikte aynı depodan 2 lira 70 kuruşa satın alınan patatesler İstanbul’a götürülerek tanzim satış noktalarında vatandaşa 2 liraya satılıyor. 2 lira 70 kuruşa alınan bir ürün, üzerine nakliye başta olmak üzere pek çok maliyet girdisi eklenmesine rağmen nasıl oluyor da 2 liraya satılıyor. Bu paralar kimin cebinden çıkıyor?” diye sordu.

İKTİDARIN PEMBE TABLOSU, NİĞDE’DE KAPKARA!..

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise yaptığı açıklamada, pazaryerlerindeki etiketlerin yüksek olmasının ne pazarcı esnafından ne de üreticiden kaynaklandığını belirtti. Gürer, “Bu tamamen yanlış tarım ve ekonomi politikasının yarattığı bir sorundur. Girdi maliyetleri her geçen yıl katlanarak artarken, ürün fiyatlarının yerinde sayması de mümkün değildir. İlaç, gübre, mazot, tohum fiyatları geçen yıla göre neredeyse iki katına çıktığı için ister istemez Pazar yerlerinde de fiyatlar aynı oranda artış göstermektedir. Bu saatlerde çok kalabalık olması gereken Pazar yerleri ne yazık ki vatandaşın alım gücünün düşmesi nedeniyle çok tenha. Burada pazarcı esnafının sayısı, alışverişe gelen vatandaşların sayısından fazla görünüyor. Türkiye’de ekonomik gidişatın net bir göstergesi olan Pazar yerlerindeki bu olumsuz tablo, bize böyle giderse ülkemizin durumunun ne hale geleceği konusunda da bir fikir vermektedir. İş işten geçmeden önlem alınmalıdır. Depolardan 2 lira 70 kuruşa aldığı patatesi, büyükşehirlerdeki birkaç tanzim satış noktasında 2 liraya satıp, Türkiye’de bu konuda bir sorun yokmuş gibi algı yaratan iktidar hem kendini hem de vatandaşı yanıltıyor ” dedi.

ET FİYATINA FASÜLYE…

Gürer, “Pazaryerlerinde pırasa 8 lira, biber 15-18 lira arasında satılıyor. Patlıcan 10-12 liradan, patatesin 3 kilosu ise 10 liradan satılmaya çalışılıyor. Soğan 5 liraya çıkmış, fasulye neredeyse et fiyatına yaklaşmış ki tezgâhlarda 20 lira. Yerli soğan 4-5 liradan satılıyor. Marul 5-6 lira civarında. Pazarcılar böyle giderse iş bırakacağını söylüyor, zaten çok sayıda pazarcı da tezgâh bile açmamış” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22