Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA İddialar Sanal

HALKBANK'IN REPO ENDEKSLİ - GETİRİ KORUMALI BONO İHRACINDA REKOR SATIŞ

Halk Yatırım aracılığıyla gerçekleşen ve ürün yapısıyla Türkiye’de bir ilk olan ihracın 1 milyar TL’lik toplam satış tutarı, planlanan büyüklükten 5 kat fazla talep gördü.

Halkbank’ın Repo (O/N) Endeksli - Getiri (Faiz) Korumalı Bonosu 175 gün vadeli ve ayda bir (35 gün) kupon ödemeli olacak. Kupon ödeme dönemlerinde, KYD (O/N) Brüt Repo Endeksi Aylık (35 gün) değişim oranı ile ihraç vade başlangıç tarihinde belirlenen getiri (Faiz) oranı üzerinden hesaplanan kupon oranının karşılaştırılacağı ürün kapsamında; iki orandan yüksek olan, ilgili dönemdeki kupon oranı olarak belirlenerek yatırımcı hesaplarına aktarılacak.

“Piyasalara canlılık getiriyor, yatırım ortamına katkı sağlıyoruz”

Borçlanma Araçları piyasalarındaki finansal varlıkları çeşitlendiren ürünlerinin sermaye piyasalarına canlılık getirdiğine ve yatırım ortamına güçlü bir katkı sağladığına dikkat çeken Halkbank Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Erkan Kilimci şunları söyledi:

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan, getirisi enflasyona endeksli tahvil ihracımızın yatırımcılardan gördüğü büyük ilgi, sermaye piyasalarına yeni ürünler sunma noktasında bizleri motive eden bir gelişme olmuştur. Kurumsal ve nitelikli bireysel yatırımcıların avantajlı ürünlerimize olan yüksek talebi sayesinde, Bankamız 6 ay vadede 1 milyar TL’lik satış yaparak yeni bir rekora daha imza atmıştır.”

Bu ihraç sayesinde hem kaynak çeşitliliği sağladıklarını hem de yatırımcılara yüksek getiri güvencesi sunduklarını belirten Kilimci sözlerini şöyle tamamladı:

Talep toplama esnasında yatırımcılarımıza, ihracın vade başlangıç tarihinde belirlenen bir getiri oranı taahhüdü verdik. Bunun yanında, vade sonunda güncel KYD (O/N) Brüt Repo Endeksi değişimini hesaplayarak ikinci bir getiri oranı hesaplayacağız. Bu getiriyi daha önce taahhüt ettiğimiz getiriyle karşılaştırarak, iki getiriden daha yüksek olanı yatırımcının kazancı olarak belirleyeceğiz. Yatırımcılar Türkiye’ye güveniyor, biz de bu güvene layık olmak üzere sermaye piyasalardaki öncü oyunculardan biri olmaya devam edeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21