Öne Çıkanlar Yankı bursa Belediye sağlık BUSİAD

Hannover Messe’de gündem Endüstri 4.0 ve Yapay Zeka

Bu yıl Nisan ayında Türkiye’den 200’e yakın firmanın katılımıyla gerçekleşen Hannover Messe robotlar, otomasyon teknolojisi, IT çözümleri ve yazılımların yanı sıra network platformlarıyla birbirinden görkemli show ve özel etkinliklere ev sahipliği yaptı. Her yıl endüstriyel teknolojide bir sonraki adımın ne olacağına odaklanan fuarın 2019 ana teması “Entegre Endüstri – Endüstriyel Zekâ” olarak belirlendi.

Yapay zekâ teknolojisinin üretim ve enerji sektörlerinde devrim yaratma potansiyeline dikkat çeken Deutsche Messe Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Jochen Köckler şunları söyledi:

“Müşterilerin artan talep ve beklentilerine uygun olarak makineler bir dönüşüm yaşıyor. Bilgi üreten yapay zekâ sistemleri, veri ve algoritmalardan da yararlanarak üretim süreçleri, elektrik şebekeleri ve lojistik gibi alanlarda işletmeler sürekli optimize edebiliyor. Bu sistemlerin bir diğer özelliği de hata ve arızaları güvenilir bir şekilde tahmin edebilme kapasiteleri. Bu yılki temamız olan Entegre Endüstri – Yapay Zeka teması tam olarak bu potansiyele vurgu yapıyor.”

İnsan, makine ve veri arasındaki ağı bilgi paylaşımını sağlayan ortak platformların oluşturduğunu belirten Köckler şunları söyledi:

“Bu platformlarda insanlar, ağı etkinleştiren aktörler olarak rol alıyor. Üretimin hiçbir formunun insanların süreç bilgisi ve farklı nitelikleri olmadan harekete geçebilmesi mümkün değil. Bilgi yönetiminin genişlemesi ve bilgi taşıyanların eğitilmesi gibi önemli unsurları içeren Yapay Zeka teknolojisine odaklanırken, insan unsurunu da göz önünde bulundurmaya devam edeceğiz.”

Yeni teknolojiler ilk kez bu fuarda

Hannover Messe 2019’da yapay zeka ve makine eğitiminin; enerji verimliliği ve kullanımı ile otonom üretim süreçleri dâhil olmak üzere, üretim ve enerji sektörlerinde artan önemine vurgu yapacak. Fuarda ayrıca ara yüz, protokol ve güvenlik açısından yaşanan zorluklar ele alınacak. Yapay zekâ ve endüstri sektörlerinin düşünce liderleri, Hannover Messe’de bir araya gelerek geleceğin çözümlerini geliştirecek.

1 - 5 Nisan 2019 tarihleri arasında Hannover Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek Hannover Messe, IAMD–Entegre OtomasyonHareket ve KuvvetDijital FabrikaEnerjiEndüstriyel TedarikComVac ve Araştırma & Teknoloji bölümlerinden oluşuyor. Fuarda yeni başlayanlar ve kariyer gelişimi için de özel bölümler bulunuyor. Fuar programında 90’dan fazla konferans ve forum yer alıyor.

Deutsche Messe AG Hakkında:

Dünyanın en büyük yatırım ürünleri fuarı organizatörlerinden biri olan Deutsche Messe, Almanya’da ve dünya genelinde geniş bir portföyde etkinlikler düzenlemektedir. 2017 yılındaki tahmini cirosu 357 milyon Euro olan Deutsche Messe, Almanya’daki en büyük beş ticaret fuarı şirketinden biridir. Şirketin organize ettiği dünya çapındaki etkinlikler (alfabetik sırayla): CEBIT (dijital iş dünyası), CeMAT (intralojistik ve tedarik zinciri yönetimi), didacta(eğitim), DOMOTEX (halı ve diğer zemin kaplamaları), HANNOVER MESSE (endüstriyel teknoloji), INTERSCHUTZ (yangından korunma ve kurtarma, afet yardımı, güvenlik ve emniyet), LABVOLUTION (biyoteknoloji), LIGNA (ahşap işçiliği, ahşap işleme ve ormancılık). Şirket ayrıca düzenli olarak, her ikisi de Almanya Tarım Topluluğu (DLG) tarafından düzenlenen AGRITECHNICA (tarımsal makine) ve EuroTier (hayvansal üretim), EMO (takım tezgahları; Alman Makine Gereç Üreticileri Birliği, VDW tarafından düzenlenen), EuroBLECH (sac metal işleme; MackBrooks tarafından düzenlenen) ve IAA Ticari Araçlar(taşıma, lojistik ve mobilite; Alman Otomotiv Endüstrisi Birliği, VDA tarafından düzenlenen) fuarlarının da dahil olduğu bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. 1.200'ün üzerinde çalışanı ve 58 satış ortağı ile Deutsche Messe yaklaşık 100 ülkede faaliyet göstermektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.