banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Hitachi Vantara Akıllı Veri Merkezi Zekası ve Otomasyonunu Zenginleştirdi

Tamamı Hitachi, Ltd. (TSE: 6501) sahipliğindeki bir yan kuruluş olan Hitachi Vantara, düzenlenen  konferansında veri merkezlerindeki bilgi teknolojileri operasyonlarını daha verimli hale getirme vizyonu doğrultusunda Smart Data Center çözümünü yapay zeka ve gerçek zamanlı analitik yetenekleriyle zenginleştirdiğini duyurdu. Söz konusu yenilikler, şirketlerin erişebildikleri ve sahip oldukları verinin gücünden faydalanarak en iyi sonuca ulaşmalarına, böylece günümüzün veriye dayalı iş dünyasında öne geçmelerine yardımcı oluyor.

Smart Data Center, şirketlerin veriye dayalı operasyonlarında hızla sonuca ulaşmalarını sağlayan ve her şirketin kendine özgü ihtiyaçlarına uyum sağlayacak esnekliğe sahip olmak küzere özel olarak tasarlanmış bir uçtan uca abonelik hizmeti olarak sunuluyor. Veri merkezinde sunulan servislerin yeterliliğinin takibi ve optimizasyonu, kapasite yönetimi, performans yönetimi ve soğutma Smart Data Center’in sunduğu özellikler arasında yer alıyor. Smart Data Center sahip olduğu gelişmiş otomasyon, makine öğrenmesi ve yapay zeka özellikleriyle kendi kendini optimize eden veri merkezlerini gerçeğe dönüştürüyor. Böylece operasyon maliyetlerini düşürüyor, risklerini azaltıyor ve şirketin bilgi teknolojileri platformunun değişen iş ihtiyaçlarına çok daha hızlı uyum sağlamasına yardımcı oluyor.

Duyurulan yenilikler Smart Data Center’in ana çatısını oluşturan bilgi işlem ve depolama sistemlerinin akıllı yönetimine dair fonksiyonları daha da ileri taşıyarak, yapay zekaya dayalı kesintisiz soğutma denetimi, akıllı SAN optimizasyonu ve karma depolama ortamlarının otomatik olarak provizyonlaması özelliklerini getiriyor.

Yapay Zekayla Yönetilen Soğutma Optimizasyonu

Hitachi Vantara, dinamik soğutma sistemleri alanında lider şirketlerden Vigilent ile yaptığı işbirliğiyle Smart Data Center soğutma optimizasyonu modülünü hayata geçirdi. Vigilent’in teknolojisi makine öğrenmesi, IoT sıcaklık algılayıcıları ve kapalı döngü kontrolüyle Smart Data Center’in proaktif olarak veri merkezi soğutmasını izlemesine ve analiz etmesine, hava akışı ve sıcaklıkla ilgili değişiklikleri kontrol altında tutmasına ve bilgi teknolojileri yöneticilerinin gelişmiş operasyonel kontrole erişimine olanak tanıyor.

Bu işbirliğiyle Smart Data Center şu özelliklere kavuşuyor:

  • Yıllık yüzde 38’e varan tasarruf,
  • Soğutma cihazlarının verimli çalışması sayesinde veri merkezinde maksimum kapasite artışı,
  • Veri merkezindeki sıcaklık değişimlerinin otomatik olarak dengelenmesiyle veri merkezinin termal kararlılığında iyileşme,
  • Veri merkezindeki her bir sunucu rafına yönlendirilen soğutma hacminin bağımsız olarak ayarlanmasına izin veren gelişmiş kontrol yetenekleri,
  • Gelişmiş analizlere bağlı bilgi teknolojileri yönetim öngörüleriyle fazladan kapasite kullanımının ve bakıma ihtiyaç duyan ekipmanların tespit edilebilmesi.

Vigilen CEO’su Dave Hudson konuya dair şunları söylüyor: “Soğutma işletmeler için ciddi bir risk noktasına dönüşebilir. Bu alan henüz oldukça yeni ve geliştirmeye yönelik pek çok fırsat barındırıyor. Smart Data Center soğutma optimizasyon modülü sayesinde termal kararlılığı kontrol altında tutabiliyor,enerji kullanımını ve operasyonel maliyetleri en aza indirebiliyor, veri merkezinin gizli potansiyelini açığa çıkarabiliyoruz. Endüstri lideri Hitachi Vantara’nın Smart Data Center çözümünün yeteneklerini dinamik soğutma yönetimi teknolojilerimizle zenginleştirmekten memnuniyet duyuyoruz.”

Akıllı SAN Optimizasyonu

Smart Data Center, SAN depolama kaynaklarını sürekli optimize ederek verimini artırabiliyor ve depolama maliyetlerini gerçek zamanlı olarak düşürüyor. Ayrıca depolama alanlarında yoğun ve seyrek erişilen noktaları tespit ederek, verinin maliyet ve performans beklentileri açısından en doğru depolama katmanlarında yer almasını sağlıyor.

Smart Data Center, gelişmiş öngörü analizleri ve kolay anlaşılır dinamik göstergelerle bilgi teknolojileri yöneticilerinin operasyonel ve bütçesel kararlarını destekleyen veriler sunuyor. Makine öğrenmesinden güç alan öngörüye ve çözüme dayalı yönlendirmeler, müşterilerin optimizasyon noktasında fırsat ve önerileri keşfetmesine yardımcı oluyor. Ayrıca Smart Data Center, yapay zeka ile sunduğu simülasyonlarla alınacak kararlara bağlı gelecek senaryolarının izlenmesini de mümkün hale getiriyor.

Akıllı Provizyonlama

Smart Data Center, karma depolama ortamları için sunduğu otomatik provizyonlama özelliğiyle uçtan uca planlama ve uygulama sağlıyor. Bilgi teknolojileri provizyon süreçleri üzerinde analitik bazlı kapasite ve performans beklentilerine dayanarak kurduğu orkestrasyon, ITSM uygulamalarına entegre olan ve makine öğrenmesine bağlı olarak kendini sürekli geliştiren karar verme mekanizmalarıyla destekleniyor. Böylece zaman kazandırıyor, hizmet sürekliliğini garanti altına alıyor, operasyonel verimi ve regülasyona uyumu artırıyor, bütçede tasarruf sağlıyor ve diğer stratejik projeler için kaynak ayırıyor. 

 

Hitachi Vantara Çözümler ve Servisler Yöneticisi Bobby Soni, “Veri merkezi müşterileri, giderek büyüyen bilgi teknolojileri altyapılarında yapay zeka ve analitiğin yardımıyla maliyetlerini düşürmenin ve karmaşık süreçlerle başa çıkmanın yollarını arıyor. Smart Data Center sayesinde sunduğumuz yüksek seviye otomasyon ve optimizasyonla, müşterilerimiz kesintisiz hizmet sunan ve kendi kendini optimize eden veri merkezlerine sahip oluyor.”

Bulunabilirlik

Smart Data Center ihtiyaca bağlı olarak tamamen yönetilen, kurum içi veya kurum harici alternatiflerle tercih edilebiliyor. Daha fazla bilgi için https://www.hitachivantara.com/en-us/services/infrastructure-services/smart-data-center.html adresini ziyaret edebilir, Eric Silva’nın “What’s News with Smart Data Center” başlıklı blog yazısını okuyabilirsiniz.

Hitachi NEXT 2018 Hakkında

NEXT 2018 dijital dönüşümün önde gelen organizasyonudur. Veriye dayalı inovasyonla bulundukları endüstrilerde dönüşümün liderliğini üstlenen, sahip oldukları veriden hareketle kurumları en iyi ve en doğru sonuçlara taşıyacak öngörülere ulaşabilen profesyonellere hitap eder. Dünya değiştikçe veri de değişiyor, işletmeleri ve toplumu yeni boyutlara taşıyor. Hiçbir zaman çok fazla veri olmadı ve eğer organizasyonlar bunları etkili bir şekilde analiz etmez, mobilize etmez ve yönetmezse veriler çok da kolay elde edilemiyor. NEXT 2018’de liderler bilgi sistemleri, operasyonel teknolojiler ve IoT ortamlarındaki verileri için bir sonraki adımın ne olduğunu Hitachi ve iş ortaklarından öğreniyor, şirketlerinin ve endüstrilerinin yarınını şekillendirmek için öngörüleri ve stratejileri özümsüyorlar. Biz NEXT 2018’de dünyanın işleyişini değiştiriyoruz. NEXT 2018, 25-27 Eylül tarihleri arasında Kaliforniya, San Diego’da yer alan Hilton San Diego Bayfront otelinde düzenleniyor. Daha fazla bilgi için  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hitachi Vantara hakkında

Hitachi Ltd.’nin bir iştiraki olan Hitachi Vantara, veri odaklı liderlere, akıllıca yapacakları inovasyonlar yoluyla iş faaliyetleri ve toplum için önemli sonuçlara ulaşabilmelerini sağlamak üzere, verilerinin sunduğu değeri bulup kullanmaları konusunda yardımcı oluyor. Müşteri deneyimlerini iyileştirmeleri, yeni gelir akışları geliştirmeleri ve giderlerini kısmaları yolunda şirketlere yardımcı olan veri yönetimi çözümleri sunmak üzere; teknolojiyi, fikri hakları ve endüstri bilgimizi bir araya getiriyoruz. Derin bilişim teknolojileri (BT), operasyonel teknolojiler (OT) ve alan uzmanlığını bir araya getirerek inovasyon avantajınızı üst seviyelere çıkaran tek şirket Hitachi Vantara’dır. Veriyi kullanarak anlamlı sonuçlar elde etmek üzere dünyanın dört bir yanından kuruluşlarla çalışıyoruz. Bizi www.HitachiVantara.com adresinde ziyaret edebilirsiniz.

HitachiVantaraTurkey hesabını Twitter’da takip edin: Twitter.com/Hitachi_Turkey



Hitachi, Ltd. hakkında

Merkezi Tokyo’da bulunan Hitachi, Ltd. (TSE: 6501), toplumun karşılaştığı zorluklara hitap eden inovasyonlar sunmaktadır. Şirketin 2016 mali yılı (31 Mart, 2017’de sonlanmıştır) konsolide gelirleri 9,162.2 milyar yen (81.8 milyar ABD doları) olmuştur. Sosyal İnovasyon konusunda dünya lideri olan Hitachi Group’un dünya çapında yaklaşık 304.000 çalışanı bulunmaktadır. Hitachi, işbirliğine dayalı yaratım yoluyla Enerji, Sanayi / Dağıtım / Su, Kentsel Gelişim ve Finans / Kamu / Sağlık sektörleri de dahil olmak üzere,geniş bir yelpazedeki sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerine çözümler sunmaktadır. Ayrıntılı bilgi için http://www.hitachi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21