Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

http://www.bursahabermerkezi.com/bursa/ces-azerbaycan-adex-fuarinda-kisisel-ve-arac-koruma-urunlerini-h23485.html

Hitachi Vantara, Hitachi’nin operasyonel teknoloji alanında sahip olduğu engin tecrübesini bilgi teknolojileri alanındaki güvenilir ve kanıtlanmış inovasyonlarıyla bir araya getiriyor. Bu ideal kombinasyon, üstün altyapı ve güçlü analiz teknolojilerini bir araya getirerek müşterilerin veriyle olan yolculuğunu depolama, zenginleştirme, kullanışlı hale getirme ve faydaya dönüştürme adımlarının tamamında destekleyerek en yüksek iş odaklı faydanın sağlanmasına yardımcı oluyor. Sadece Hitachi, veri merkezi, bulut veya kurum sınırlarının dışında olmasından bağımsız olarak bu ölçüde yüksek bir geri dönüş sağlayabiliyor.

Veriden Değer Üretmenin Önemi Çok Büyük

 her saniye 127 yeni cihaz internete bağlanıyor ve her biri büyük miktarda veri üretiyor. Yapay zeka (Artificial Intelligence - AI) gibi teknolojiler yardımıyla veriyi karar süreçlerini desteklemek için kullanan kurumlar gelirlerinde yüzde 10 artış yaşıyor.

İlk yılındaki etkileyici ivmelenmeyle gelen başarının bir sonucu olarak, Hitachi Vantara NEXT 2018’de benzeri görülmemiş müşteri ilgisinin ve veriye odaklı fırsatları ortaya koyacak yeni çözümlerin duyurusunu yaptı. Duyurulan yenilikler müşterilerin veri merkezlerini daha çağdaş hale getirmelerine, bulut odaklı operasyonlarını basitleştirmelerine ve hızlandırmalarına, veri üzerindeki kontrolü güçlendirmelerine ve IoT ve analitik yoluyla pek çok farklı endüstride bakım ve tamir operasyonlarını daha verimli hale getirmelerine olanak sağlıyor.

NEXT 2018’in İlk Gününde Öne Çıkanlar:

  • Hitachi Vantara Etkileyici Bir Kurumsal İvmelenme Eşliğinde İlk Yılını Tamamladı
  • Hitachi Vantara IT Altyapı Portföyünü Güncellenmiş Converged ve Hyperconverged Sistemlerle Zenginleştirdi, Uygulama Desteğini Genişletti
  • Hitachi Vantara Çok Bulutlu Dünyada Müşterilerinin Veriyi Daha Kolay Yönetmesine ve Korumasına Yardımcı Oldu
  • Hitachi Vantara, Container Güvenliğinin Yanı Sıra, DevOps ve Veri Servisleri İçin Sunduğu Yenilikçi Çoklu Bulut Desteğiyle Bulut Hizmetlerini Genişletti
  • Hitachi Vantara Akıllı Bakım ve Tamir Odaklı Uygulamalarla Lumada Portfolyosunu Zenginleştirdi
  • Hitachi Vantara Akıllı Veri Merkezi Zekasını Daha Da Genişleterek, Kendi Kendini Optimize Eden Veri Merkezleri İçin Otomasyonu Sağladı

Hitachi Vantara CEO’su Brian Householder, şunları söyledi: “Günümüzün veriyle şekillenen ekonomisinde, dijital stratejilere uyum sağlamakta geç kalan organizasyonların rekabette ve hizmette zorlandığını göreceğiz. Hitachi Vantara’yı müşterilerine engin tecrübe eşliğinde güvenilir çözümler sunan, dijital yolculuklarının her adımında fayda sağlamayı vaat eden bir bir veri şirketi olarak kurguladık.”

Veri Merkezi Modernizasyonunu Sağlamak Üzere Zenginleştirilmiş Altyapı Portföyü, Genişletilmiş Zeka ve Otomasyon Hizmetinizde

Hitachi Vantara, lider bilgi teknolojileri altyapısı portföyünün genelinde duyurduğu teknolojik iyileştirmelerle, müşterilerinin dijital dönüşüm stratejilerinde önemli bir yer tutan veri merkezi modernizasyonunu kolaylaştırmaya yönelik yeni çözümlerinin detaylarını paylaştı. Bu geliştirmeler arasında, Hitachi’nin Hitachi Unified Compute Platform HC (UCP HC) hyperconverged sistemini kullanan müşterileri için duyurduğu, performans ve verimliliği önemli ölçüde artıran ilk all-NVMe converged sistemi yer alıyor. Hitachi ayrıca akıllı veri merkezi zekası ve kendi kendini optimize eden veri merkezlerine yönelik otomasyonun da duyurusunu yaptı. Bu yenilikler akıllı SAN optimizasyonu, otomatik provizyon ve yapay zekaya dayalı soğutma optimizasyonuyla veri merkezi maliyetlerinin azaltılmasına yardımcı oluyor.

Çoklu Bulut Ortamlarına Yönelik İyileştirilmiş Veri Yönetimi, Koruma ve Güvenlik

Hitachi Vantara, çoklu bulut ve çalışma ortamında verilerinin nasıl depolandığını, korunduğunu, yönetildiğini ve erişildiğini kontrol altında tutmak isteyen müşterileri için Hitachi Content Platform (HCP) portföyüne yönelik güncellemeleri paylaştı. HCP sunduğu yönetime dair sunduğu yeni özellikler eşliğinde önemli verileri müdahaleye karşı dirençli hale getirirken, siber risklere karşı da güvenlik sağlıyor.

Akıllı Bakım ve Tamir İçin Yeni Uygulamalara Sahip Genişletilmiş Lumada Portföyü

Yeni Lumada Maintenance Insights çözümü, yüksek doğruluğa sahip, kurallara ve öngörüye dayalı algoritmalar sayesinde müşterilerin arızaları kolayca öngörmesini, bakım ve tamir işlemlerini gerçekleştirmesini, operasyonları daha verimli hale getirmesini ve cihazların hizmet dışı kalma süresini azaltmasını sağlıyor. Hitachi Lumada tarafından desteklenen yeni uygulamalar, makine öğrenmesine dayalı gelişmiş modelleme sayesinde özel koşullara hızla uyum sağlayabiliyor. Lumada’nın sunduğu modüler platform teknolojileri, uygulamalar ve profesyonel servis deneyimi organizasyonların IoT’yi güvenle benimsemelerine yardımcı oluyor.

Hitachi NEXT 2018 Hakkında

NEXT 2018 dijital dönüşümün önde gelen organizasyonudur. Veriye dayalı inovasyonla bulundukları endüstrilerde dönüşümün liderliğini üstlenen, sahip oldukları veriden hareketle kurumları en iyi ve en doğru sonuçlara taşıyacak öngörülere ulaşabilen profesyonellere hitap eder. Dünya değiştikçe veri de değişiyor, işletmeleri ve toplumu yeni boyutlara taşıyor. Hiçbir zaman çok fazla veri olmadı ve eğer organizasyonlar bunları etkili bir şekilde analiz etmez, mobilize etmez ve yönetmezse veriler çok da kolay elde edilemiyor. NEXT 2018’de liderler bilgi sistemleri, operasyonel teknolojiler ve IoT ortamlarındaki verileri için bir sonraki adımın ne olduğunu Hitachi ve iş ortaklarından öğreniyor, şirketlerinin ve endüstrilerinin yarınını şekillendirmek için öngörüleri ve stratejileri özümsüyorlar. Biz NEXT 2018’de dünyanın işleyişini değiştiriyoruz. NEXT 2018, 25-27 Eylül tarihleri arasında Kaliforniya, San Diego’da yer alan Hilton San Diego Bayfront otelinde düzenleniyor. Daha fazla bilgi için  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hitachi, Ltd. hakkında

Merkezi Tokyo’da bulunan Hitachi, Ltd. (TSE: 6501), toplumun karşılaştığı zorluklara hitap eden inovasyonlar sunmaktadır. Şirketin 2016 mali yılı (31 Mart, 2017’de sonlanmıştır) konsolide gelirleri 9,162.2 milyar yen (81.8 milyar ABD doları) olmuştur. Sosyal İnovasyon konusunda dünya lideri olan Hitachi Group’un dünya çapında yaklaşık 304.000 çalışanı bulunmaktadır. Hitachi, işbirliğine dayalı yaratım yoluyla Enerji, Sanayi / Dağıtım / Su, Kentsel Gelişim ve Finans / Kamu / Sağlık sektörleri de dahil olmak üzere,geniş bir yelpazedeki sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerine çözümler sunmaktadır. Ayrıntılı 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.