Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Sanat Kıyak sungurlu
banner13

İbrahim Burkay: Uzmanlık merkezi haline getirdiğimiz BTSO, tüm üyelerimiz için önemli fırsatlar barındırıyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Uzmanlık merkezi haline getirdiğimiz BTSO, tüm üyelerimiz için önemli fırsatlar barındırıyor. Firmalarımızın ve sektörlerimizin sunmuş olduğumuz hizmetlerden ve hayata geçirdiğimiz projelerden daha fazla faydalanmasını amaçlıyoruz” dedi.

Üyelerini geleceğe hazırlamak amacıyla örnek projelerin uygulama merkezi olan BTSO, sektörleri ortak akıl masası etrafında buluşturmayı sürdürüyor. Oda’nın mobilya sektör temsilcilerinden oluşan 29. Meslek Komitesi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın yanı sıra 29. Komite Başkanı Durmuş Kumru ile BTSO Meclis Üyesi Mümin Yılmaz da katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Burkay, meslek komitelerinin talep ve önerileriyle mobilya sektöründe çok önemli düzenlemelerin hayata geçirildiğini söyledi.

SEKTÖRÜN HEDEFİ 10 MİLYAR DOLAR

Söz konusu talepler arasında mobilya sektörü özelinde 2017 yılında uygulanan vergi indirimlerinin bulunduğunu hatırlatan İbrahim Burkay, mesleğin tanımı ve belgelendirilmesi noktasında da önemli düzenlemelerin gerçekleştiğini söyledi. Mobilya sektörüne destek vermeyi sürdüreceklerini ifade eden Başkan Burkay, “Sektörümüzün 2023 yılı için belirlemiş olduğu 10 milyar dolarlık ihracat hedefi var. Bu hedeflere ulaşabilmek adına gerek Ur-Ge gerekse de Küresel Fuar Acentesi ve Ticari Safari gibi ihracatımızı artırmaya dönük çok önemli projelerimiz var. Bu projeler, firmalarımıza büyük güç katıyor. Sektör temsilcilerimizin Odamızın gücünden daha fazla faydalanmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

“KOBİ OSB KENTİN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK”

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet ve ayrışma yerine üretim ve ticaret zinciriyle verimliliklerini artırmayı hedefledikleri KOBİ OSB projesine de değinen Başkan Burkay, “Bu proje dünyada çok güzel bir iş modeli. Sektörlerin birbirleriyle sinerjisini değere dönüştürecek bir yapıyı inşallah Bursa’da da hayata geçiriyoruz. Mobilya sektör temsilcilerimizin de başvurularıyla birlikte yaklaşık 2 bin 500 firmamızdan 12 milyon metrekarelik yer talebi aldık. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve yerel yönetimlerimizle de sürekli irtibat halindeyiz. Bursa’mızın ve ülkemizin vizyon projesi TEKNOSAB’da hızlı bir şekilde yol aldık. Kentin yükünü de hafifletecek olan KOBİ OSB projesinin TEKNOSAB’dan da hızlı bir şekilde hayata geçeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.