Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA İddialar Sanal

İİB verilerine göre mobilya sektörünün 9 aylık ihracatı geçen yıla göre 40,6 arttı

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan mobilya sektörünün ihracat rakamlarını açıklayan İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, eylül ayında mobilya ihracatının ulaştığı rakamları açıkladı. Yılın ilk 9 ayında Türkiye’nin toplam mobilya ihracatının geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 40,6’lık bir büyüme yakaladığını aktaran Güleç, eylül ayında ise mobilya ihracatının 249 milyon dolar olarak kayıtlara geçtiğini belirtti.

 

“Ar-Ge destekli tasarımlar üretmek şart”

Eylül sonu itibariyle ulaşılan ihracat rakamlarını değerlendiren Güleç, sektör olarak hedeflerinde yeni pazarlar olduğunu söyledi. Ülke ekonomisi için katma değerli ürünler geliştirerek yurt dışında Türk mobilyasının varlığını güçlendirmek için çalıştıklarının altını çizen Güleç, “Her zaman söylediğimiz gibi sektörün temsilcileri olarak hedefimiz 2023 yılında 10 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşarak dünyanın en büyük ilk 5 mobilya ihracatçısı konumuna gelmek. Birlik olarak bu seviyeye geleceğimizden şüphemiz yok. Her ay ve yıl ulaştığımız rakamlarda bunların önemli bir göstergesi. Aslına bakarsanız sektör olarak katılım sağladığımız her fuar, bu hedefe ulaşmak için de bir basamaktır.  Sektörümüzün hedef pazarları olarak belirlenen ABD, Çin ve İspanya üçgeninde sistematik olarak çalışmamız gerektiğini düşünüyoruz. Sektörün ihracat ulaşması için Ar-Ge destekli tasarımlar üretmesi ve pazar odaklı çalışması gerekmektedir” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21