Öne Çıkanlar Engelsiz Jandarma İhsaniye Kedi Mehmet Şafak Sarı

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. YAVUZYILMAZ’DAN HATIRLATMA DOZU UYARISI

Kurban Bayramı nedeniyle kalabalık ortamlarda geçirilen sürenin arttığını ve bu sebeple vakaların da artışa geçtiğini belirten Dr. Yavuzyılmaz; "Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'nın da açıkladığı üzere hatırlatma dozu randevuları açıldı. Son dozun üzerinden 6 ay geçtiğinde aşının etkisi azalmaktadır. Bu süre dolmuşsa, vatandaşlarımızın yeniden aşı olması önem arz ediyor. Özellikle 50 yaş üstü ve risk grubundakilerin, son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse, hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz” dedi.

E-nabız sistemine tanımlı olan vatandaşların randevu alıp, aşı olabileceklerini ifade eden Dr. Yavuzyılmaz, “3 doz Biontech aşısı olanlar için bu 4'üncü doz olacak. 65 yaş ve üstü ile riskli gruplarda olanlar için bu 6'ncı doz aşı olacak. Hatırlatma dozu için Biontech, Sinovac veya Turkovac'tan biri tercih edilebilecek. Son 90 gün içerisinde Covid-19 hastalığını geçirmiş kişiler hariç son aşı dozu üzerinden 6 ay geçmiş 12 yaş üstü kişilere Covid-19 aşı tanımlaması yapılmıştır” şeklinde konuştu.

Aşınızı Yaptırın

Dr. Yavuzyılmaz, üzerine aşı tanımlanmış vatandaşları aşı yaptırmaya davet eden Dr. Yavuzyılmaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"Vatandaşlarımız, ALO 182 hattını arayarak, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile bağlı bulundukları ile aile sağlığı merkezlerinden randevu alarak, tüm kamu hastanelerinde ve ilçe sağlık müdürlüklerinde aşılarını yaptırabilirler

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21