banner20
Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

İMO Bursa Şube Başkanı Albayrak'tan KYK borçları için çağrı

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın, üniversite mezunlarının yaşadığı KYK borçlarının yeniden gündeme gelmesinin ardından inşaat sektöründe yaşanan durgunluk nedeniyle işsiz kalan genç meslektaşlarının sorunlarını duyurmak için yaptığı açıklama şöyle:

Medeniyetler inşa eden inşaat mühendislerinin sayısı ülkemizdeki istihdam ihtiyacının çok üzerine çıkmıştır. Bununla birlikte üniversite sayılarının artması ve taban puanlarının da iyice düşmesi ile yeterli mühendislik eğitimi almamış niteliksiz mezun sayısı her geçen gün artmaya devam etmektedir. Türkiye'de 2019 yılında başlayan ekonomik sorunlar nedeniyle inşaat sektörü sürdürülemez hale geldi. Türkiye'nin lokomotif sektörü inşaatın yaşadığı dar boğaz nedeniyle işsizlik özellikle genç meslektaşlarımızın en büyük sorunu oldu. Sektörün 2020 yılında hareketlenmesini beklerken pandemi nedeniyle gelişen süreç umutları yeniden söndürdü. Genç meslektaşlarımız büyük umutlarla okullarından mezun olduklarında işsizlik ile karşı karşıya kalıyor. Ayrıca iş bulmak için çaba harcayan genç meslektaşlarımızın hesaplarına bankalar tarafından KYK borcu nedeniyle ipotek konulmuş durumda. Şuan işsizlik ve borçları arasında sıkışmış çözüm bulunması için seslerini duyurmaya çalışıyorlar. İş bulmakta zorlanan mühendisler sektörün yeniden hareketlendirilmesini beklerken KYK borçlarının affı ya da taksitlendirilmesi umut verici olacaktır. Devletimizin gençlerimize bu desteği sağlayarak sektör yeniden canlanana kadar geçen sürece katkı sağlayacağına eminiz.

Anahtar Kelimeler:
İmoKykBursa şubeAlbayrak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21