banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

İNEGÖL BAYRAMA HAZIR

Belediye Başkanı Alper Taban, bu gece 00.00’da başlayacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması ve Ramazan Bayramı öncesi alınan tedbirler ile uygulamalara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Belediye Encümen Salonunda yapılan açıklamada, bayrama hazırız mesajı verildi.

Basın toplantısında konuşan Başkan Taban, çok özel ve önemli günlerden geçtiğimizi işaret ederek şöyle devam etti: “Özellikle sokağa çıkma yasağı ile beraber hafta sonlarını evlerimizde geçirdiğimiz günlerden geçiyoruz. Salgınla birlikte de yeni öğretiler artık gündemimizde. Sosyal mesafeyi korumak, maske kullanmak gibi…”

SÜRECİ DOĞRU YÖNETTİK
“Salgından dolayı hem hükümetimin hem de yerelde belediyelerimizin yapmış olduğu çalışmaları milletimizin de ortaya koyduğu duruşla İnegöl şehrinde bu süreci doğru götürdüğümüzü düşünüyorum. Vakalar olarak çok az sayıda vakaya sahibiz. Ancak bu bir rehavete sebep olmasın. Bulaşması çok kolay. Dikkati elden bırakmayalım. Yine bu gece 00.00’da başlayacak ve Salı gecesi 00.00’da sona erecek sokağa çıkma yasağında olabildiğince evimizde vakit geçirmeye, zorunlu olmadığımız hallerde dışarı çıkmayarak bu sürece katkı vermeye devam edelim.”

İNEGÖL’DE MASKE ZORUNLU HALE GELDİ
Bursa özelinde maske kullanımı zorunlu hale getirildi. Şehrimizde de 28 noktayı kapsıyor. Bunların içerisinde mahalle ve Pazar yerleri de bulunuyor. Maske kullanımı da zorunlu olacak. Vatandaşlarımız maskeleri belediye binamızdan, ek hizmet binalarımızdan tedarik edebilirler. Aynı zamanda kısıtlamanın olduğu günlerde de bu binalarımızdan güvenlik noktalarından tedarik edebilirler.”

HANGİ İŞLETMELER AÇIK OLACAK?
“Kısıtlamanın olduğu günlerde fırınlar açık olmaya devam edecek. Nöbetçi fırınlar şeklinde bir düzenleme yapıldı. Bu bilgileri de 153 hatlarımızdan alabilirsiniz. Eczanelerimiz zaten açık olmaya devam edecek. Yine lokanta ve restaurant tarzı işletmeler paket servis şeklinde hizmet verebilecek. Akaryakıt firmaları yine nöbetçi şekilde hizmet vermeye devam edecek. İçme suyu, mutfak tüpü, gazete dağıtımı yapan şirketler de hizmetlerini sürdürecek. Sahipsiz hayvanlarla alakalı genelgelerde uygulamalar mevcut. Kapınızın önündeki ihtiyaç sahibi bir hayvanı besleyebiliyorsunuz. Ancak bisiklete atlayıp kilometrelerce öteye gitmek anlamına gelmiyor bu. Ayrıca Hayvan Barınağımız bu süreçte görevine devam ediyor. Sahipsiz hayvanların beslenmesi noktasında faaliyetler devam ediyor.”

“Şehrimizde nöbetçi olarak elektrik firması, televizyon tamiratı gibi, beyaz eşya servisleri gibi nöbetçi firmalar ilgili odlar tarafından belirleniyor. Bunlar da bizlere bildiriliyor. 153 hatlarımızdan bilgi alabilir vatandaşımız. Televizyonunuz veya bir beyaz eşyanız bozulduğunda nöbetçi firmalara ulaşabilirsiniz.”

BELEDİYE HİZMETLERİ AKSAMADAN DEVAM EDECEK
“Belediye hizmetlerimiz noktasında da hem sokağa çıkma yasağı sürecinde hem de bayram süresince ekiplerimiz tam zamanlı olarak sahada çalışmaya devam ediyorlar. Mezarlıklarımıza sokağa çıkma yasağından dolayı ziyaret yapılamayacak. Fakat burada pozitif ayrıcalık şehit ailelerimize yapıldı. Genelgede bu şekilde yayınlandı. Onlar ziyaret edebilecek. Mezarlık ziyareti noktasında bizler de, jandarma ve emniyet teşkilatı da şehit ailelerimize yardımcı olacaklar. Mezarlıklarımızın bakımlarını da arkadaşlarımız rutindeymişiz gibi devam ettiriyorlar. Yine tüm birimlerimizde icapçı arkadaşlarımız hazır vaziyette olacaklar.”

KİMSESİZ VATANDAŞLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ
“Sokakta kimsesiz, ihtiyaç sahibi, garip vatandaşlarımız varsa bunların kurumumuza bildirilmesini istiyoruz 153 hatlarımızdan. Sahiplenmek durumundayız. Bu insanların ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında mutlaka bizlere bildirin.”

BAYRAM ÖNCESİ KALDIRIM SERBESTİSİ YOK
“Esnaf işletmelerimize biz her bayramda kaldırım işgaline müsaade etmememize rağmen pozitif ayrımcılıkla yaklaşıyorduk. Ancak salgından dolayı özellikle ramazan başında başlayan tatlı satışı yapılan işletmelere izin vermemiştik. Yine aynı şekilde esnaf işletmelerimizin de bayram öncesinde sadece işyerleri içerisinde bu hizmetleri yapmaları uygun görüldü.”

ULAŞIM BELİRLİ SAATLEDE
“Ulaşımla ilgili biliyorsunuz sadece 07.30 ve akşam 17.00’da iki ayrı sefer düzenleniyor. Burada da şu var; zorunlu çalışması gereken işletmeler var. Vatandaşın işine gidip akşam da dönmesi için ulaşım sistemi çalışıyor olacak.”

TEMİZLİK HİZMETLERİ DEVAM EDİYOR
“Temizlik İşleri personelimize çok teşekkür ediyorum. Hiç ara vermeden ve tamamen mesai ile çalışan en önemli birimlerden bir tanesi. Bir boşluğu olmayan birimlerimizden. Sürekli aynı döngüde ve mesai temposuyla devam ediyorlar. Şuanda da bayram temizlikleri yapılıyor, ekstra çöpler çıkabiliyor. Bunlarla ilgili talep, öneri, istek, şikayet ne varsa bunları 153 hatlarımıza bildirmelerini rica ediyorum. Dışarıda kötü görüntü oluşmasını istemiyoruz.”

EL BİRLİĞİ İLE ATLATACAĞIZ
“Bu süreç içerisinde belki sofralarda buluşamadık ama ekmeğimizi paylaşmaya çalıştık. Yine camilerimize gidemedik ama dualarda birbirimize ortak olduk, dualarda buluşmaya çalıştık. Büyüklerimizle bir arada olamadık ama belki onların ihtiyaçları olan konuları çözmeye çalışarak faydalı olmaya gayret ettik. Bu süreçleri el birliği ile atlatacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Allah’ın izniyle sürecin de Türkiye ortalamasında güzel gittiğini görüyoruz ama bir rehavet oluşmasını da istemiyoruz. Lütfen sağlığımızı koruyalım. Ben tüm ilçe halkımızın ramazan bayramını şimdiden kutluyorum. Rabbimin yeni bayramlara ulaştırmasını temenni ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21