Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

İnegöl Belediyesi'nden dev geri dönüşüm hamlesi

İnegöl Belediyesi'nde Başkan Alper Taban'ın göreve gelmesinin ardından başlayan değişim ve dönüşüm devam ediyor. Göreve geldiği günden bu yana özellikle temizlik hususunda koyduğu hedefler ve attığı adımlarla başarılı işlere imza atan Taban, yeni bir hedefini daha hayata geçirerek geri dönüşüm hamlesini tamamladı. İnegöl Belediyesi geçtiğimiz yıl evsel atıkları kendi bünyesinde toplamak için araç filosunu güçlendirmişti. Benzer bir hamle de geri dönüşüm için yapıldı. 3 sıkıştırmalı kamyon, 3 kamyonet ve 4 kasalı motosiklet olmak üzere 10 yeni araç ve 26 personel alımı yapılarak geri dönüşüm hizmetlerinin İnegöl Belediyesi bünyesinde sağlanması adına uygulamanın startı verildi.

ARAÇLAR VE YENİ SİSTEM TANITILDI

Yeni araçlar ve personeller 1 Şubat tarihi itibariyle İnegöl cadde ve sokaklarına inerek hizmet vermeye başladı. yeni sistemin duyurusu ve araçların tanıtımı ile ilgili bugün şantiyede mini bir tören düzenlendi. Pandemi kurallarına uyularak yapılan programa sınırlı sayıda davetli katılırken, maske ve mesafeye de dikkat edildi.

"KENDİ EKİPLERİMİZLE TOPLAMANIN DAHA DOĞRU OLDUĞU KANAATİNE VARDIK"

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, "Göreve geldiğimiz günden bu güne bazı hedeflerimizin olduğunu kamuoyu ile paylaşmaya çalıştık. Öncelikli olarak Temizlik İşleri Müdürlüğümüz uhdesinde yaptığımız hedefler noktasında evsel atıkların düzenli şekilde toplanması hususunda bazı eksiklikler görmüştük. Yaptığımız bu tespitleri değerlendirdiğimizde bu işleri aracı bir kuruluşla değil de daha ziyade kendi bünyemizde kendi ekiplerimizle toplamanın daha doğru olacağı kanaatine varmıştık. Attığımız adımlar neticesinde evsel atıkların toplanmasını tamamen kendi üzerimize aldık. Beraberinde kendimize yine bir hedef belirlemiştik. Geri dönüşümleri, geriye döndürülebilecek her türlü atığı kendi üzerimize almak adına çalışma başlatmıştık. Aslında biz bunu 2020 yılı sonu itibariyle planlıyorduk ancak pandemiden kaynaklı bir takım satın almalardan kaynaklı gecikmelerden dolayı bir ay gecikmeli olarak bu işi gerçekleştiriyoruz" dedi.

"BU ÇALIŞMAYI ÖNEMSİYORUZ"

"Bu çalışmayı önemsiyoruz" sözleriyle konuşmasını sürdüren Taban, şöyle devam etti: "Çünkü bunu gerçekleştirdiğimiz anda tüm operasyonu İnegöl Belediyesi kendisi gerçekleştiriyor olacak. Bu bizim için kıymetli. Ben çalışma arkadaşlarımıza güveniyorum. Arkadaşlarımız bugüne kadar hiçbir zaman bizim başımızı yere eğdirmedi. Tabi bu konuyla ilgili Belediye Başkanlarımızla yaptığım görüşmelerde, bu işleri aracı kurumlarla yapmanın daha doğru olduğu yönünde kanaatler aldım. Tabi biz burada çalışma arkadaşlarımızla bunu baş başa verip değerlendirdiğimizde, bizim bu işi başarabileceğimizi öngördük. Bugün satın alınan araçlarımızla ilgili küçük bir tanıtım yapmak istedik. Beraberinde bu sürece dahil olan yeni çalışma arkadaşlarımız var. Hizmet edecekler şehrimizde. 10 şoför ve 16 toplama personelimiz olmak üzere 26 arkadaşımız İnegöl Belediyesi'nde hizmet etmeye devam edecekler."

TÜM HANELERE GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU

"Şehrimizde geri dönüşümler ve evsel atıklarla ilgili pilot bölgelerde denemeler de yaptık. Mesudiye ve Fatih Mahallelerimizde evlerimize geri dönüşüm kutuları verdik. Yine bireysel çöp konteynırları verdik. Bu anlamda uygulamanın yapıldığı alanlarda daha düzenli bir geri kazanım olduğunu yaşayarak görmüş olduk. Özellikle bu iki mahallemizde mevcut duruma bakarak yüzde 100 artışlar olduğunu gördük geri dönüşümlerde. Evsel atıklarla ilgili de daha düzenli bir modele geçildiğini ifade edebilirim. Zamansız çıkarılan evsel atıklar sokak hayvanları tarafından dağıtılabiliyor ve istenmeyen görüntüler oluşuyor. Biz bunların oluşmasını istemiyoruz. Ayrıca bunların düzenli bir depolama modeli olan bu çöp konteynırları içerisinde yer almasını arzu ediyoruz. Yine tüm hanelere geri dönüşüm kutularını ulaştırarak bunların bir plan dahilinde toplanmasını istiyoruz."

YENİ HEDEF AYRIŞTIRMA VE GERİ KAZANIM TESİSLERİ

"Biz şuanda herhangi bir aracı kurum olmadan kendi bünyemizde geri dönüşümleri toplamış olacağız. Daha sonra bunları bertaraf yapan şirketlere teslim ediyor olacağız. Ancak bundan sonraki aşamada yine eğer ki çalışmalarımızda daha ileriye kendimizi götürebilme gücünü görürsek, daha ileriye taşıyarak gerek ayrıştırılması gerek ekonomiye kazandırılacak hale dönüştürülmesi gibi işlemleri de yapmayı planlıyoruz. Bunları yaptığımızda israfın önlenmesi, doğal kaynaklarımızın daha verimli kullanılması, oluşan atıkların azaltılması, atığın oluşması durumunda da kaynağında ayrılarak geri dönüşüme kazandırılması gibi sistemli ve uygulanabilir hale getirmiş olacağız bu organizasyonumuzu."

"Ben yapılan bu çalışmanın İnegöl'e ciddi manada fayda kazandıracağını gördüm. Çalışma arkadaşlarımız da bu konuda bizlere ciddi anlamda katkı koyacaklar. Yine vatandaşlarımız tüm bunları kaynağında ayrıştırarak ev çöpünü ayrı bir poşette, geri dönüşümü ayrı bir poşette toplayarak bizlere ayrı verdiğinde, kaynağında ayrıştırmayı yapmış olacağız. Şehrimizde şuanda aylık 300 ton toplama yapıyoruz. Ben emeği geçen Temizlik İşleri Müdürümüz ve çalışma arkadaşlarımıza, Başkan Yardımcımıza teşekkür ediyorum. Yeni çalışma arkadaşlarımıza başarı ve kolaylıklar diliyorum. Ben yapılan bu çalışmanın kurumumuza, şehrimize, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Konuşma sonrası personellerle birlikte temsili anahtar teslimi yapıldı. Ardından araçların çalışma sistemleri incelenerek bilgi verlidi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21