Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

İNEGÖL İL OMAYI HAKEDİYOR... ÇÖPLÜK DEĞİL !!!

     Cumhuriyet Halk Partisi olarak; dün olduğu gibi bugün de İnegöl halkının sesi olarak soruyoruz; 
İnegöl Halkının iradesini  hiçe sayarak yaptıklarınız yetmedi mi?
           İnegöl’ün İl olması için Cumhuriyet Halk Partisi olarak 5 milletvekilimiz TBMM’ye önerge sundu, lakin sunulan önerge AKP oyları ile mecliste reddedildi. İnegöl’ün il olma hayali ise 2014 yılında yapılan yerel seçimlerden sonra AKP’ nin büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesi ile son bulmuş oldu.
            İl olmayı hak eden ilçemizi Merkez ilçe statüsünde bıraktınız;
Bugün; 40 ilden daha büyük bir ilçe olan İnegöl'ümüzün, 
Başkan Aktaş döneminde katı atık depolama tesisinin 2011 yılında   hizmete alındığı ve İnegöl’e 11 km. uzaklıkta Yeniyörük köyü sınırlarında  yer alan katı atık depolama alanı ilçemiz için bir çöp toplama alanı olarak kullanılmaktadır.
Katı atık depolama alanı Büyükşehir yasasından önce İnegöl Belediyesi tarafından yapılıp, işletilen  ve Büyükşehir Yasası ile  işletimi büyükşehre geçmiştir.
Bugün katı atık depolama alanı, entegre bir tesis haline dönüştürülme çalışmaları devam etmekte iken Büyükşehir başkanı Alinur AKTAŞ ‘ın açıklamaları neticesinde 25.000 konutun elektrik ihtiyacı giderilmekle birlikte yıllık 20 milyon TL gelir elde edileceği fakat tüm bu yükü çeken İnegöl olarak bu entegre tesisinden elde edilen gelirlerden İnegöl belediyesine ne kadar bir pay verileceğini İnegöl halkı adına sormak istiyoruz.?
Zira bir pay zaten verilmeyecek verilecek olsa bile sıkı bir denetim olmaz ise İnegöl'ün doğasına.ve havasına vereceği zarar daha büyük olacaktır. 
Akp nin büyükşehir yasası ile birlikte il olma hakkımız elimizden alınmış olup tüm bu gelirlerden yararlanma imkanımız da kalmamıştır.
 Bugün il olmuş olsaydık tüm bu gelirler İnegöl halkının yararı doğrultusunda harcanmış olacaktı. 
           İnegöl belediyesi 2 gün önceki meclis toplantısında bu konuyu gündeme getirdi CHP, İYİ PARTİ,  MHP  üyelerinin ret oyu vermesine rağmen AKP oyları ile İnegöl de ki katı atık depolama alanı entegre tesisi kabul edildi. ( Çöp alanı)
          - Cumhuriyet Halk Partisi olarak tesisi bugün yerinde inceledik.


- Faaliyetlerine devam eden tesisin ÇET raporunun olup olmadığı hakkında her hangi bir bilgi edinemedik.İhale daha önceden onaylanmış olup burada usulen oylama yapılmış ve halkın iradesi yok sayılmıştır.
- Tesisin yerleşim birimlerine oldukça yakın olmasından dolayı çevresel koku raporlaması yapılmamış, yeraltı sularına ve ekolojik dengeyi olumsuz etkilerinin olup olmayacağı belirtilmemiştir.
- Şirketle yapılan sözleşme kamuoyuna açık olmamakla birlikte şirket yükümlülüklerini yerine getirmediği taktirde herhangi bir yükümlülüğünün de olup olmadığı da bilinmemektedir. 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak;  İnegöl Belediye başkanı sayın Alper tabandan İlçe halkımıza gerekli açıklamaların yapılmasını  bu açıklamalar doğrultusuna İnegölün gerçek sahibi olan halkımızın da görüşlerinin değerlendirilmesini istiyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21