banner20
Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

İŞGÜCÜ RAKAMLARI

İşsiz rakamının 39 bin arttığını, ancak istihdam rakamında 228 binlik güzel bir gelişme yaşandığını hatırlatan BUSİAD Başkanı Türkay, şöyle devam etti:

Gençlerde işsizlik ve umutsuzluk giderek yaygınlaşıyor. Gençlerimizin 5’te birinden fazlası işsiz durumda. Ayrıca bu gençlerin çalışma istekleri de yok. İsteseler de yetenekleri yok. Bu durum kısa sürede toplumsal bir sorun olarak önümüze çıkacak. Acil politika üretilmesi gerekir.

Elimize geçen lojistik avantajı en iyi şekilde kullanıp, bir yandan ihracatımızı artırırken, diğer yandan bunu istihdamın da yükselmesinde değerlendirmek gerekir.”

BUSİAD Başkanı Türkay, salgının giderek artmasının işlerin durması riskini de barındırdığını kaydederek, azami önlem konusunda herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini de ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21