Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Sanat Kıyak sungurlu
banner13

İtfaiye Teşkilatının Haftası Kutlandı

Osmanlı’da İlk olarak 1714 yılında Tulumbacılar Ocağı adıyla kurulan, 25 Eylül 1923’te ise modern teşkilat olarak belediyelere devredilen İtfaiye Teşkilatı, 304. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Yangın, deprem gibi sel felaketi ve kaza gibi her hangi bir afet ayrımı yapmadan büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren İtfaiye Teşkilatının haftasını kutlamak için Belediye Başkanı Alper Taban, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı İnegöl İtfaiyesini ziyaret etti.

Belediye Başkanı Alper Taban’ın yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Aka, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Muhammed Emin Tarım ve daire çalışanları, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve yönetim kurulu üyeleri, İnegöl İtfaiyesi Müdürü Adnan Aydın ile İtfaiyeciler ve Gazi İtfaiye eri Süleyman Kılıç’ın da hazır bulunduğu ziyarette Kuran’ı Kerim tilaveti ve dua sonrası İtfaiye çalışanları için kurban kesildi.

“İTFAİYECİLİK ZOR BİR GÖREV”
7 sene önceki yangında ağır yaralanarak sandalye de yaşamını sürdüren Süleyman Kılıç’a büyük emeklerinden dolayı çiçek takdim edildikten sonra İnegöl itfaiyesindeki cefakâr personel ile tek tek selamlaşan Başkan Taban, araç ve ekipman bakımından son derece güçlü ve donanımlı bir yapıya sahip olan İnegöl İtfaiye Teşkilatının tüm personelinin haftasını kutladı. Taban, itfaiyeleri personeline yapmış olduğu konuşmada, “Bugün İtfaiye Haftası vesilesiyle bir araya geldik. Bu güzel gününüzü kutluyorum. İnşallah hayırlara vesile olmasını Yüce Allahtan niyaz ediyorum. Belediyecilikte zor görevler vardır, bunlardan bir tanesi de itfaiyeciliktir. Zabıtadaki arkadaşlarımıza da bunu söylüyorum. Kutlanan bu günler takvime işlenmiştir. Hatırlanmak güzel bir şey. Yılın 1 günü de olsa dile getirilmek ve buna dair mesajları vermek güzel bir şey. Ancak tabi çok çok zor görevleri olduğunu yaşayanlar biliyor. Yaşayamayanlar uzaktan baktığında işte orada kırmızı araçları var, 110’u aradığınızda geliyorlar ama işin içine giren, en küçük bir yangına katılan insan oradaki ruhu, heyecanı ve orada yaşananları bizzat yerinde görebiliyor. Onun için Rabbim hiçbir zaman şehrimizde, ülkemizde ve hiçbir coğrafyada yangın ve afet yaşatmasın ama olduğunda da bu arkadaşlarımızı başımızdan eksik etmesin. İnsan bu tür vakalarda kendisini çaresiz hissediyor. Konunun uzmanı gelene kadar onların biran önce gelmesi noktasında insanlar sabırsızlıkla bekliyor. Rabbim sizlere sağlık ve sıhhatler versin, uzun ömürler versin. Bu itfaiye teşkilatının kurulduğu günden bugüne emeği olan katkısı olan ve bugün hayatta olmayan büyüklerimize Allahtan rahmet diliyorum, hayatta kalanlara da hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Tekrar günümüz kutlu olsun diliyor, her gününüzün böyle güzel bir şekilde olması temennisiyle, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

“İNEGÖL İTFAİYE TEŞKİLATINI DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ”
Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Aka da yaptığı konuşmada, “Bugün, itfaiye Teşkilatının 304.kuruluş yıldönümü münasebetiyle İnegöl’deki itfaiye teşkilatındaki arkadaşlarımızı ziyaret edelim istedik. Ayrıca ziyaret münasebetiyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın selamlarını da tüm itfaiye personelimize bu ziyaret münasebetiyle iletmiş olduk. Bu özel günde bizleri yalnız bırakmayan İnegöl Belediye Başkanımız Alper Taban beye teşekkür ediyoruz. Malumunuz İtfaiyecilik zor bir meslek. Arkadaşlarımız cansiperane insanların can ve mal sağlığı için ellerinden gelen tüm gayreti sarf ediyorlar. Bizler de arkadaşlarımıza her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. İnegöl İtfaiye Teşkilatını personel ve araç sayısı bakımından güçlendirmeye çalışıyoruz. Bu vesile ile tüm itfaiyeci arkadaşlarımızın haftasını kutluyor, hepiniz sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.