banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

İYİ Parti'den Mustafakemalpaşa çıkarması

İYİ Parti İlçe Başkanlığı’nın koordinasyonunda yapılan görüşmelerde GİK Üyesi Müberra Çakır, Teşkilat Başkanı Erkan Zorba, İl Başkan Yardımcıları İbrahim Erdoğan, Erdal Ay, Sabri Atlıoğlu, Karacabey İlçe Başkanı Fatih Karabatı, İl Yöneticisi Soner Mestan, Başkan Danışmanı Aytaç Cihan, Kurucu Üye  Nurettin Bacak ve ilçe yöneticileri ile belediye Meclis üyeleri de hazır bulundu.

MUHTARLAR MİLLETİN SESİDİR

İYİ Parti Bursa Teşkilatı Heyeti’nin ilçedeki ilk durağı Muhtarlar Derneği oldu. Başkan Ali Kemal AYDIN, muhtarların yaşadığı sıkıntılar ve sorumluluk alanlarındaki sorunlarla ilgili bilgi verirken, çözüm için destek istedi.

İYİ Parti Heyeti adına konuşan Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, “Muhtarlar devletimizin yerel bazda en önemli temsilcileridir ve bu açıdan üstlendikleri işlev çok anlamlıdır. Aynı zamanda milletin de temsilcisi olan muhtarlarımız ile her zaman iletişim halinde olmayı amaçlıyoruz. Sorunlarınızı görüşmek, notlarımızı almak ve ilgili mercilerle görüşerek çözmeyi amaçlamak üzere sizlerle birlikteyiz” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da, “İYİ Parti olarak bizler kimin canı nerede yanıyorsa orada olmayı ilke edindik. Tabi ki vatandaşın nabzını en iyi tutan siz değerli muhtarlarımızdır. Milletin her daim sesine kulak vermek durumunda olan muhtarlarımızla sürekli temas halinde olmak bizi diğerlerinden ayıran özelliğimizdir. Bu anlamda sizlerin bizlere aktaracaklarını çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu. 

ÇİFTÇİ PERİŞAN OLDU

Ziyaretler sırada Kaymakam Ahmet Altıntaş ile görüşen Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ve Selçuk Türkoğlu başkanlığındaki İYİ Parti Heyeti, sonrasında sırasıyla Mustafakemalpaşa İlçe Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda görüşmeler yaparak, meslek odaları üyelerine özgü sorunları yerinde dinledi.

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Aydemir çiftçinin  durumunun her yıl kötüye gittiğini vurgularken, “Bir zamanlar tarım deposu olan ilçemizde gelinen nokta hepimiz için üzüntü verici bir hal almıştır. Ürününün karşılığını alamayan çiftçimizin dayanacak gücü maalesef kalmadı. Hayvancılıkla geçinen üyelerimizin durumu ayrı bir kanayan yaradır. Litresini 2,8 TL’ye verdiği sütün parasını almakta dahi zorluk çeken üreticimiz, market raflarındaki 6.50 ile 8.50 TL arasındaki rakamları gördükçe asıl kazancın nerelere gittiğini tabi ki görüyor. Sonuç itibarı ile ülkemizin yeni bir tarım politikasına acilen ihtiyacı var” diye konuştu.



SANAYİCİ GÜVENCE İSTİYOR

Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tekin Uzkınay ise “Giderek daralan bir üretim performansı yaşıyoruz. Dövizin istikrarsız bir çizgi içinde olması üyelerimizin geleceğe ilişkin üretim ve yatırım planlamasını sağlıklı yapamaması sonucunu ortaya çıkarıyor. Bursa’ya göre organize sanayideki yatırım arsalarının metrekare fiyatının daha ekonomik olması özendirici bir durum ancak güvencenin tam anlamıyla hissedilmiyor oluşunu ortadan kaldırmak lazım” şeklinde konuştu.

ESNAF BORCUNU ÖDEYEMİYOR

Mustafakemalpaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Gürtunca da, “Sorunlarımız zaten belimizi büküyordu. Pandemi de işin içine girince iyice katlandı. Yasaklar nedeniyle kepenk indiren esnaf arkadaşlarımız, ne kiralarını ödeyebiliyorlar ne de masraflarını karşılayabiliyorlar. Devletimizin verdiği sınırlı maddi destek ancak küçük bir yaraya merhem olabiliyor. Ticari faaliyetini durdurmak zorunda kalan meslektaşlarımızın sayısı da her geçen gün artıyor” dedi.



TATLIOĞLU: ÇÖZÜMÜN ADRESİ İYİ PARTİ’DİR...

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, bütün bu sorunların ancak bir siyasi iklim değişikliğinin mümkün alması halinde tamamen ortadan kaldırılabileceğine vurgu yaptı. Tatlıoğlu, “İYİ Parti olarak bunun için sahalarda ve milletin her kesimiyle temas halinde aktif siyaset yapıyoruz. Vatandaştan doğrudan edindiğimiz bilgilerle sorunların temeline inerek çözüm üretme çabasındayız. Tarımda da, sanayide de, ticarette de plan programlarımız hazır. Çiftçimizi de, ticaret erbabımızı da, esnafımızı da, sanayicimizi de ekonomisi yeniden güven veren bir ülkeye kavuşturacağız. Güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili de çalışmamız hazır, önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Bu ülkede önce adaleti geri getireceğiz, hukuk ayağa kalktığı zaman göreceksiniz üç ayda her şey değişir” şeklinde konuştu.



TÜRKOĞLU: BİZİM İŞİMİZ MİLLETİN GERÇEK GÜNDEMİ

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, vatandaşın gerçek gündemine yoğunlaştıklarını, milletin asıl derdiyle dertlenmeye devam edeceklerini vurguladı. 
Temel gıda fiyatlarında bir yılda yüzde yüzün üzerinde artışlar olduğunu kaydeden Türkoğlu, “Mutfaktaki yangın vatandaşın gerçek gündemidir. Muhalefet partisi olarak bizim işimiz vatandaşımızın derdiyle tasasıyla hemhal olmaktır.

TÜİK enflasyon yüzde 14 diyor. Mutfaktaki enflasyon hem de sıvı yağ gibi, süt gibi, makarna gibi, un gibi, ekmek gibi temel gıdalarda yüzde yüzden aşağıda değil. Milletin büyük çoğunluğu yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Yüzde 20 oranında lütfedip arttırabildikleri asgari ücret neredeyse standart bir ücret oldu. Millet sadece geçim derdinde ve sinemaya, tiyatroya gitmek gibi ekstra da bir isteği yok. Zaten olsa da onları da yapamıyor. İYİ Parti olarak ülkemizin ve milletimizin değişmez gibi görünen bu müzmin kaderini değiştirmek için kararlıyız. Vatandaşın önüne konacak ilk sandıkta da bunu gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Ziyaretlerde söz alan İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir de tüm katılımcılara ve ev sahipliği yapan meslek odaları başkanlarına, misafirperverliklerinden ötürü teşekkür etti. 




Tatlıoğlu ve Türkoğlu başkanlığındaki heyet, ziyaret ve görüşmelerin sonunda, İlçe Teşkilatı binasında partililerle bir arata gelerek görüş alışverişinde bulundu. Teşkilat toplantısına, İnegöl’deki programı nedeniyle gündüz ziyaretlerine  katılamayan GİK Üyesi Hasan Toktaş da iştirak etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21