Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

İYİ Parti'den Yenişehir tepkisi!

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, pandemi dolayısı ile uçuş faaliyetleri durdurulan Yenişehir Havaalanı'nın faaliyetlerinin haziran başında uygulanan normalleşme sürecine dahil edilmemesini eleştirdi. 

 Özel, yayınladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yenişehir Havaalanı 2001 yılı Mayıs ayında Bakanlar Kurulunun, 2001/2444 sayılı karar ile yolcu giriş-çıkış hava hudut kapısı olarak tespit edildi ve böylelikle Yenişehir Havaalanı uluslararası hava trafiğine de açıldı. İlk yolcu seferleri 28.12.2002 tarihinde Rusya ve Ukrayna`dan Uludağ`a yılbaşını geçirmek üzere gelen turistleri taşıyan uçaklarla başladı. Yine 2004 Hac mevsiminde, Yenişehir Havaalanı ilk hacılarını da uğurlamaya başlamıştı.



O tarihlerden bu yana Yenişehir Havalimanını çalıştırmamak için birileri hep bir mücadele içerisinde idi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sabiha Gökçen Havaalanının daha iyi işlemesi için Bursa’dan otobüs seferleri koyarken maalesef BTSO ve birkaç sivil toplum kuruluşu dışında Yenişehir Havalimanına yeterli destek sağlanmadı. Üstelik Yenişehir’den Antalya’ya Ocak ayında koyulan uçak seferleri gibi uçuş planlarında yapılan büyük yanlışlar Yenişehir Havalimanının gelişmesini büyük sekteye uğrattı.

Büyük potansiyele sahip Yenişehir Havalimanında atılan olumlu adımlar sonrası 2019 yılı itibariyle uçuşlar adeta rekor üstüne rekor kırıyordu. İç Hatlarda Ankara Esenboğa, Antalya, Konya, Dalaman, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Trabzon, Muş Sultan Alparslan havaalanlarına, dış hatlar olarak da Bahreyn, Cidde Kral Abdülaziz, Medine Prens Muhammed Bin Abdülaziz havaalanlarına düzenli uçuşlar yapılıyordu. O yıl Yenişehir Havaalanı’na 133 bin 624 yolcu gelmiş, 134 bin 758 yolcu da gitmişti.

Geçtiğimiz yıl Mart ayı itibariyle Covid-19 bahane edilerek Yenişehir Havalimanı atıl duruma getirildi. Şuan Türkiye'de birçok havalimanında uçuşlar devam ederken Uluslararası Yenişehir Havalimanından uçuşlar hala nedense yapılmıyor. Yenişehir Havalimanı şu anda sadece eğitimler içini kullanılıyor. "Pandemi nedeni ile ülkemizdeki tüm havalimanlarında durdurulan uçuşlar Haziran ayı ile birlikte tekrar başlamışken Uluslararası Yenişehir Havaalanının bu uygulamanın dışında tutulması Bursa gibi önemli bir sanayi kentine karşı yapılan büyük bir ihanettir.



Saygıdeğer Basın Mensupları ve Kıymetli Yenişehirli Hemşerilerimiz;

Bursa’mız çok büyük bir ticari potansiyele sahip önemli bir kentimizdir. İyi bir planlama ve profesyonel bir çalışma ile Yenişehir havalimanını işletecek güce sahip olduğu herkes tarafından bilinmektedir. İktidar mensuplarının bir şekilde ülkemizdeki diğer havaalanlarını yeniden aktif hale getirirken Bursa Yenişehir Uluslararası Havalimanı'nı bugüne dek açmaması Yenişehir halkının kafasında ciddi soru işaretleri bırakmaktadır.

Türkiye’nin 4. büyük kenti, üretim ve ihracat üssü bir kentin ve onun yetiştirdiği isimlerin kentin ulaşımda bu kadar geri kalmasına müdahale edememesi gerçek bir acizliktir. Bu koşullarda Yenişehir Havalimanının kullanıma açılmaması yerel yönetimlerin başında bulunanların vizyonsuzluğu ve basiretsizliğinden başka bir şey değildir.

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı olarak bizler; Türkiye'deki bütün havalimanlarında halen iç ve dış seferler devam ediyor iken Yenişehir Havalimanı'mızda seferlerin yapılmamasını şiddetle kınıyoruz. Ülkemizde ki birçok havalimanından daha donanımlı özelliklere sahip Yenişehir Havalimanımızın bırakın 2019 yılında ki Covid-19 dönemi öncesi uçuşlara dönmek yerine yurt içi ve dışı birçok yeni uçuşlar eklenerek tekrar aktif hale getirilmesini istiyor, bu konuda kayıtsız kalanları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."
 

Anahtar Kelimeler:
İYİ PARTİYenişehir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.