banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

İYİ PARTİ YILDIRIM İLÇE BAŞKANI'NIN BAŞKAN OKTAY YILMAZ'A ZOR SORULAR

İcraatlarını beklerken vaatlerini dinledik. Görevde iki yılını geride bırakan bir Belediye Başkanın vaatlerini değil, icraatlarını anlatması gerekirdi. Tabi gerçekleştirdiği projeleri varsa. Ne yazık ki Oktay Yılmazın kendisi yapmış gibi öve öve anlattığı projelerden bir tanesi bile kendi dönemine ait değildi. Büyük ses getiren ve kendisinin burada değinmediği “teyemmüm taşı” ve “Altın kafeste demir dövme!” projelerini saymazsak.
Bakınız Oktay Yılmaz ne demişti seçim öncesi? "Yollar şehrin ana damarları gibidir. Ankara Caddesi'nin yükünü alacak hem kuzey hem güney kısmında çalışmalarımız var. Dikey yollar oluşturarak ana arterlerin yükünü hafifleteceğiz.
Mimar Sinan Parkı altında katlı otopark yapılarak altı otopark üstü park uygulaması ile hasta yakınlarına hizmet edecek önemli bir uygulamayı hayata geçireceğiz.
Teleferik İstasyonu yanına katlı otopark yapacağız. Hem turizme hizmet edecek hem mahalle sakinlerinin kullanımına sunacağız. Ahmet Taner Kışlalı Meydanı'nda altı otopark üstü park uygulamasını hayata geçireceğiz.”
Şimdi Yıldırım sakinleri adına kendisine soruyorum. Bu vaatlerden proje safhasına getirdiğiniz, inşaatına başladığınız ya da bitirdiğiniz var mı?
 
Gönül Belediyeciliği dediniz, gönülleri yıktınız!
Doğrudur belki birilerinin gönlüne girdiniz. Çıkarlarını öncelediğiniz yandaşlarınızın gönlüne girdiniz, ancak genel anlamda bakıldığında gönülleri yıktınız.
Mollaarapta İzinsiz başlayan ve zemine uygun olmayan inşaat ve kazı çalışmalarını durdurmadınız. Birinci etapta toprak kayması meydana geldi. Sit alanı olmasına, bölge için büyük risk taşımasına rağmen inatla ikinci etaptaki öğrenci yurdu inşaatı devam ettirildi.
Peki, siz ne yaptınız?
İnşaatı derhal durdurmak yerine, seyrettiniz ve olacaklara adeta davetiye çıkardınız. Önceliğiniz bölge insanını huzur ve selameti yerine yandaşın çıkarı olduğundan görevinizin gereğini yapmadınız.
Sonuç?
Koca bir mahalleyi perişan ettiniz. İnsanları evlerinden, anılarından hayallerinden ettiniz, yarına umutlarını yıktınız.  Kusurunuzun faturasını onlara ödetiniz, ödetiyorsunuz? Baskı ve tehditle insanları mallarını yok pahasına satmaya zorladınız.
Sayın Basın Mensupları çok kıymetli Yıldırımlı hemşerilerim
“Mali disiplin yılı” ilan ettiniz, milyonları çöpe attınız!
2018 Faaliyet raporunda Yıldırım’ın üçte biri “Kentsel Dönüşüm” alanı ilan edilip, plan ve projeler hazırlanmış ve hatta maketleri yaptırılarak 109 milyon lira harcanmıştı.
Siz ne yaptınız?  
Önceki dönemden yapılan kentsel dönüşüm projelerini iptal ettiniz. Sanki önceki projeler kendi partiniz değil de, bir başka parti tarafından hazırlanmış gibi çöpe attınız.
Millet Mahallesi Kapalı Pazar alanı projesi inşaatının zamanında başlamaması gerekçesiyle iptal ettiniz. İptal ettiğiniz ihaleyi yenilemek yerine, şimdikinden daha komplike projeyi de iptal ederek vatandaşın parasını çöpe atıp, yeniden proje çizdirdiniz.
Görevi devraldığınız da bitmiş olan “Sular Vadisini” hala faaliyete geçiremediniz. Milyonlarca para harcanarak yapılan tesis kaderine terk edildi. “Sular vadisi” mahallelinin tabiriyle “uyuşturucu vadisi, sarhoş vadisi” oldu.
Borç ödedik dediniz, kaynakları yok pahasına sattınız!
Sayın Başkan, “200 milyon lira borç ödemesi gerçekleştirdik” dediniz. Bu borçları hangi kaynaklar kullanılarak ödediğinizi niye söylemiyorsunuz?
Neden tasarruf ederek borç ödediğiniz algısı oluşturmaya çalışıyorsunuz?
Bir nevi “mal bozdurmak” niteliğindeki satışlardan bahsetmiyorsunuz?
Yıldırım Belediyesine ait, arsa, arazi, daire ve dükkanları yok pahasına sattığınızdan neden söz etmiyorsunuz?
Sattığınız gayrimenkullerin maliyetleri ve satış bedelleri arasındaki farktan dolayı Belediye ne kadar zarar etti?
Bunları da anlatmanız gerekmiyor mu?
Sayın Basın Mensupları çok kıymetli Yıldırımlılar
2020 yılını “Fen ve İmar Yılı” ilan ettiniz.
Umutlandık, altı otopark üzeri park olan yapılar göreceğimizi, paralel caddeleri birbirine bağlayan ve trafiği rahatlatacak dikey caddeler göreceğimizi umduk. Bırakın bu seçim vaatlerinin gerçekleşmesini, bir tanesine dahi başlanmış olduğuna şahit olmadık.
Piremir kapalı Pazar yerine çıkan Uludağ Caddesinin ve minibüs güzergahı çift yönlü olmasına rağmen mevcut plana göre her iki yol da dar. Pazar girişinde planda olmasına rağmen açılmamış yol var. Fen ve İmar yılında bu yolların plan ölçülerine uyarlanacağını ve özellikle Pazar günleri trafiğin rahatlayacağını umduk, ama olmadı.
Olsun ne yapalım belediyemiz çıkmaz sokakları asfaltlamakla, caddelere yama yapmakla meşgul.
İpekçilik Caddesinde zemini kazıyarak asfaltlamak yerine işin kolayına kaçıldı. Zemin üzerine dökülen asfalt kalınlığı neticesinde kaldırımlar yoldan daha alçak kaldı. Her yağmurda evler su baskını riski altında. İnsanlar evlerine giremiyor. Kaldırımlarda bırakın engellileri, sağlıklı insanlar da yürürken zorlanıyor.
Övündüğünüz en büyük projeniz, “altın kafeste demir dövmek!”
Şu ana kadar gerçekleştirdiğiniz kendinize ait bir projeniz olmadı, “altın kafeste demir dövmek!” dışında.
Bir fantezi hayat buldu. “Uyumayan Kütüphane!” Akıl ve mantık kabul etmese de kütüphane uyumayacak.
Bu nasıl olacak?
Ulaşım nasıl sağlanacak? Gece yarısı işi biten bir öğrenci ya da ziyaretçi evine hangi ulaşım vasıtasıyla gidecek?
Sahi, kısıtlama öncesi dahi sabah sekiz, akşam sekiz arası hizmet veren kütüphane nasıl oluyor da “uyumayan kütüphane” oluyor?
Sayın Başkan, şunu açık yüreklilikle ifade edelim. Elbette ki biz kütüphane yapılmasına karşı değiliz. Biz “altın kafeste demir dövülmesine!” karşıyız. Sanki Yıldırım’da hiç yer yokmuş gibi milyonlarca lira harcanarak inşa edilen, fiziki ve akustik özellikleriyle Yıldırım’da tek olan bir konferans salonuna sahip kentsel dönüşüm binasının kütüphaneye çevrilmesine karşıyız.
Kentsel dönüşüm binasına gösterdiğiniz ihtimam, “Kentsel Dönüşüm” konusunda ne kadar samimi olduğunuzun göstergesidir. Görünen o ki, kentsel dönüşüm adına ne birikiminiz, ne de bunları gerçekleştirecek cesaretiniz var!
YILDIRIM İlçemizin öncelikli sorunu Kentsel dönüşüm değil midir sayın Başkan;
Yeter artık!!
Vatandaşı kandırmayın, umutlarını söndürmeyin! YILDIRIM DA RANTSAL DÖNÜŞÜM DEĞİL Kentsel dönüşümün önünü açın!!!
Seçime hazırlanan siyasetçiler gibi vaatleri sıralıyorsunuz
Ne yaptın Sayın başkan!! Çık onu anlat!!
Ne bizim ne de Yıldırımlıların boş vaat dinleyecek ne zamanı ne de sabrı kaldı!!
Çık teyemmüm taşını anlat!!!
Çık uyumayan kütüphaneyi anlat!!!
Çık sular vadisini anlat ama elle tutulur gözle görülür varsa Başlatıp bitirdiğin Tek bir proje onu da anlat!!!
Trafik sorunu ne oldu, onu anlat
Otopark sorunu ne oldu onu anlat
Bağımlılıkla mücadelede ne yaptınız onu anlat
Suriyeli sığınmacılarla ilgili varsa bir projeniz onu anlat. Hala bakmaya devam mı edeceğiz onu anlat
Pandemi de perişan olan esnafın dağılan ailelerine ne gibi katkı sağlayacaksınız onu anlat
Kentsel dönüşüm hakkındaki projeleri anlat
Kısacası Yıldırım aynı tas aynı hamam!!!
Sayın basın mensupları çok değerli Yıldırımlı hemşerilerim
Siz ki dişinizden tırnağınızdan artırarak, her şartta vergilerinizi ödeyerek hayat mücadelesi veriyor üstünüze düşeni fazlasıyla yerine getiriyorsunuz. Maalesef sizi yönetenler paraları keyfince harcıyor ve size hizmet edecek olan kişiler derdinize derman olacağına derdinize dert katıyor.
2021 Yılının Yıldırım halkına ve Bursamıza faydalı çalışmalar yapılan bir yıl olması dileği ile
Hepinize sevgi ve saygılar sunarım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21