Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

İznik Çinisi'ne 'Müze' müjdesi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İznik’teki kültürel mirasın ve tarihi mekanların restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafındanilçeye kazandırılan ‘1. Murat Hamamı Kültür Merkezi’nin de ‘İznik Çinisi Müzesi’ olarak faaliyet vereceğini söyledi.

Başkan Aktaş, ‘1. Murat Hamamı Kültür Merkezi’nin işletmesinin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu hatırlatarak, “1. Murat Hamamı Kültür Merkezi’nin çini müzesine dönüşmesi hedefiyle, önce fizibilite çalışması yaparak çalışmalara başlayacağız. Mekanın ‘Çini Müzesi’ olmasıyla İznik’e artı bir değer katacağına inanıyorum” dedi.

Tarihi değerlerle birlikte İznik’in çinisinin de ön plana çıkarılması gerektiğini belirten Başkan Aktaş, çininin sahip olduğu özelliklerle ticari olarak gelişime katkı sağlayacağını ve müze çalışmasının da bu noktada doğru bir adım olacağını dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21