Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

İZNİK KIRSALI SELE TESLİM OLDU

İznik’in Ömerli ve İnikli Mahallelerinde aniden bastıran yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Ömerli Mahallesi girişinde bulunan 1 metre kalınlığında ve 2 metre yüksekliğinde taş istinat duvarı gelen sel nedeniyle yola yıkılırken, trafik bir süre kapandı. Ayrıca duvardan kopan taşlar vatandaşların tarlalarına yuvarlanarak ağaçlara zarar verdi. Bunun yanı sıra sel ile birlikte gelen topraklar yol ve evlerin önlerinde yüksek toprak yığınlarına dönüştü. İnikli Mahallesi’nde ise aşırı yağış ve fırtınaya daha fazla dayanamayan ahşap bir bina yıkıldı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da vakit kaybetmeden beraberindeki Başkan Yardımcısı Mehmet Hıştıroğlu ve Belediye Meclis Üyesi Necmettin Çömez ile birlikte Ömerli ve İnikli Mahallelerinde incelemelerde bulundu. İncelemelerde Başkan Sargın’a Ömerli Mahallesi Muhtarı Hasan Aydemir ve İnikli Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim Şahin de eşlik etti.

İncelemeler esnasında açıklamada bulunan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “Bugün Ömerli ve İnikli Mahallelerimizi arkadaşlarımız ile birlikte ziyaret ederek, muhtarlarımız ile bir araya geldik. Geçtiğimiz gün kısa bir süre içerisinde bastıran yağmur ile birlikte gelen sel mahallelerimizde maddi hasara yol açtı. Ömerli Mahallemizde yola çöken istinat duvarı bir süre yolun trafiğe kapanmasına yol açarak taşlar vatandaşlarımızın tarlasına yuvarlandı. İnikli Mahallemizde bir ahşap bina yağmur ve fırtınaya dayanamayarak çökmüş vaziyette. Ayrıca sel ile birlikte gelen topraklar yollarda birikintilere neden olmuş durumda. Bizlerde yerinde inceleyerek hızlıca temizlik çalışmalarına başladık. Şükürler olsun ki vatandaşlarımızın ürünlerinde her hangi bir maddi kayıp yok. Rabbim ülkemizi milletimizi afetlerden korusun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.