Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

İZNİK’TE YENİ DÖNEMİN İLK MECLİSİ GERÇEKLEŞTİ

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan yeni dönemin ilk meclisinde İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta  yaptığı açılış konuşmasıyla  “Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.İlk meclis toplantımızın ve alacağımız kararların hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. maddesi gereğince ilk iki yıl süre ile görev yapmak üzere gizli oy ile Belediye Meclisi l.Başkan Vekillğine Halil Çakır,2.  Başkan Vekilliğine de Oğuz Çetin seçildi.

5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. maddesi gereğince ilk iki yıl süre ile görev yapmak üzere gizli oy ile Önder Bulut ve Ramazan Sert asil olarak, İsmail Topuz ve Zeliha Peşte ise yedek üye olarak meclis kâtipliğine seçildi.

5393 Sayılı Belediye Kanununun 33. maddesi gereğince gizli oy ile Belediye Encümen üyeliklerine Ramazan Sert ve Halil Çakır seçildi.

5393 Sayılı Belediye Kanununun 24. maddesi gereğince Plan ve Bütçe Komisyonunun görev 1 yıl olarak belirlenirken üyeler ise Önder Bulut, Halil Arslan ve İlker Kara oy birliği ile kabul edildi.

5393 Sayılı Belediye Kanununun 24. maddesi gereğince İmar Komisyonunun görev süresi 1 yıl olarak ve üyelerde İsmail Topuz, Halil Çakır, Ömer Alperen Özen olarak oy birliğiyle belirlendi.

 

5393 Sayılı Belediye Kanununun 24. maddesi gereğince Çevre Komisyonunun görev süresi 1 yıl olarak ve üyelerde Zeliha Peşte, Önder Bulut, Kadir yüksek olarak oy birliğiyle belirlendi.

 

5393 Sayılı Belediye Kanununun 24. maddesi gereğince Kültür Komisyonunun görev süresi 1 yıl olarak ve üyelerde Ramazan Sert, İsmail Topuz, Kadir yüksek olarak oy birliğiyle belirlendi.

 

5393 Sayılı Belediye Kanununun 24. maddesi gereğince Turizm Komisyonunun görev süresi 1 yıl olarak ve üyelerde Önder Bulut, Zeliha Peşte, Önder Bulut olarak oy birliğiyle belirlendi.

 

5393 sayılı Belediye Kanununun 24. maddesi  gereğince Ulaşım Komisyonunun görev süresi 1 yıl ve üyelerde Ramazan Sert, İsmail Topuz ve Ömer Alperen Özen olarak oy birliğiyle belirlendi.

 

5393 sayılı Belediye Kanununun 24. maddesi  gereğince İçkili Yer Bölgesi Tespit Komisyonunun görev süresi 1 yıl ve üyelerde Halil Arslan, Ramazan Sert ve İsmail Aydemir olarak oy birliğiyle belirlendi.

 

Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması  Ve Geliştirilmesi Ortak Programı” çerçevesinde, Belediye Meclisince “Kadın–Erkek Eşitliği   Komisyonu’nun görev süresi 1 yıl olarak belirlenirken üyeler de Zeliha Peşte, Halil Çakır ve İlker Kara oy birliği ile belirlendi.

 

5393 Sayılı Belediye Kanununun 24.maddesi gereğince Tarım,  Hayvancılık Ve Orman Komisyonunun görev süresi 1 yıl olarak belirlenirken üyelerde Halil Arslan, Oğuz Çetin asil olarak İsmail Topuz da yedek olarak oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Bursa İli Tarım Ve Hayvancılığı geliştirme Birliği Meclisine asil olarak Halil Aslan, Oğuz Çetin, yedek olarak İsmail Topuz oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Tarihi Kentler Birliği Meclisine Zeliha Peşte asil, Önder Bulut yedek olarak oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Marmara Belediyeler Birliği Meclisine Önder Bulut asil, İsmail Topuz yedek olarak oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliğine Oğuz Çetin asil, Ramazan Sert yedek olarak oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Bursa Kültür Turizm Ve Tanıtma Birliği Meclisine Ramazan Sert asil, Önder Bulut yedek olarak oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Bursa Belediyeler Birliği Meclisine Belediye Meclisince ilk iki yıl görev yapmak üzere Halil Çakır, Halil Aslan asil, Oğuz Çetin İsmail Topuz yedek olarak oy çokluğuyla kabul edildi.

 

İpekyolu  Belediyeleri Turizm Kalkınma Birliğine Zeliha Peşte asil, Önder Bulut yedek olarak oy çokluğuyla kabul edildi.

 

5393 Sayılı Belediye Kanununun 56. maddesi gereğince hazırlanan 2018 yılı Faaliyet Raporu görüşülmek üzere Plan Bütçe ve Hukuk komisyona havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

Belediye tarafından hazırlanan İznik 1/1000 Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonunda Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından tespit edilen eksikliklerin tekrar etüt edilmesinin görüşülmesi İmar Komisyonuna havale edildi.

 

AK Parti Grubu tarafından verilen önergeyle Hukuk Komisyonu oy birliğiyle kurulurken üyeler ise Halil Çakır, Zeliha Peşte ve Ömer Alperen Özen’den oluştu.

 

Mayıs 2019 meclis toplantısının 7 Mayıs 2019 Salı günü saat 15.00 da yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.