Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Kadınlardan Gölyazı çıkarması

Nilüfer’de kadın dernekleri sabah kahvaltılarında buluşmaya devam ediyor. Son olarak Nilüfer’deki 25 kadın derneğinden yaklaşık 300 üye Gölyazı’da buluşarak doğa manzarasında kahvaltı yapıp sohbet etme imkanı buldu. Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman’ın da katıldığı kahvaltı sonrasında Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nden Sosyolog Merve Yalçınkaya kadınlara toplumsal cinsiyet eşitliği hakkında bilgi verdi.

KADINLAR HAKLARININ FARKINDA DEĞİL

 

Yalçınkaya, çocuk istismarı, kadının insan hakları gibi ana konulara değindi. Türkiye’de kadınların haklarının farkında olmadıklarını belirten Yalçınkaya, “Kadınlarımız hakları konusunda bilinçli ama farkında değiller. Şiddet türlerini tam olarak bilmiyoruz. Karşılaşılan sorunlarda nereye başvuracaklarını, ne gibi destek alabileceklerini bilmiyorlar” dedi. Türkiye’de kadına yönelik şiddette artışın devam ettiğini ifade eden Merve Yalçınkaya, “2005 yılından bu yana ülkemizde kadına yönelik şiddette sürekli artış var. Kadına ve çocuğa yönelik fiziksel, psikolojik başta olmak üzere şiddet devam ediyor” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21