Öne Çıkanlar Kriptoloji Hamilelik Üniversite İhsaniye Zeytinyağı
banner13

KAMUOYUNA DUYURUYORUZ

KAMUOYUNA DUYURUYORUZ

Bursa Sağlık Müdürlüğü 06.04.2020 tarih ve 20-575 sayılı yazısı ile, GETAT(geleneksel ve tamamlayıcı tıp) ünite ve merkezlerinde yapılan işlemlerin Covid-19 pandemisi nedeniyle, salgın sonlanana kadar ertelenmesine karar verildiğini bildirdi. İlgili yazı ile GETAT uygulamalarının “aciliyet” taşımayan işlemler olduğu vurgulandı.

TTB ve BTO olarak yıllardır vurguladığımız gibi, GETAT işlemleri kanıta dayalı tıp kavramıyla uzaktan yakından ilgili olmayan uygulamalardır. Gerçek tıbbi işlem ve uygulamalar ise, geciktirilmeleri ya da ertelenmeleri halinde hastaya zarar vererek hastalık sürecinin kötüye gitmesine yol açarlar. Bu gerçeği Sağlık Bakanlığı’nın da “zımnen” kabul ettiğini görüyor, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.


Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.