Öne Çıkanlar pandemi Engelsiz ORHANGAZİ Teknoloji incemedya
banner13

KARACABEY ‘DE 19 AİLE HEKİMLİĞİ ‘BEBEK DOSTU’ OLDU

Karacabey Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen törene Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Karacabey Belediye Başkan Vekili Faruk Türe,  Karacabey İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Çiğdem, Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Arif Kadri Balcı ile sağlık personelleri ve vatandaşlar katıldı. Tören öncesinde anne sütünün önemi ile ilgili katılımcılara çeşitli bilgiler aktarılırken sunumların ardından Karacabey’de ‘Bebek Dostu’ ünvanı almaya hak kazanan aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanlarına, sertifikaları takdim edildi.

Programda konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, sağlık sunumunda temel hedeflerinin anne ve çocuk sağlığını korumak olduğunu belirterek bu kapsamda anne sütünden taviz vermeyeceklerini söyledi. Bebeğin sağlıklı gelişimi açısından ilk altı ay yalnızca anne sütü ile beslenmesinin gerekli olduğunu ifade eden Dr. Akan, “Anne sütüyle beslenmeyen bebekler, bağışıklık sistemi yeterince gelişmediği için maalesef enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa karşı savunmasız kalabiliyorlar. Bu yüzden anne sütüyle ilgili farkındalık çalışmaları daha anlam ve önem arz ediyor” dedi.

Bursa Anne Bebek Sağlığında Başarılı

Bursa olarak anne bebek sağlığı açısından başarılı bir il durumunda olduklarına dikkat çeken Dr. Akan, “Bakanlığımızın 1991 yılından bu yana yürüttüğü ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları’ programı kapsamında belirlenen kriterlere uygun sağlık kuruluşlarına ‘Bebek Dostu’ unvanı verilmektedir. Bu kapsamda 2008 yılından beri ‘Altın Bebek Dostu İl’ unvanına sahip ilimizde; 25 hastane, 820 aile hekimliği birimi ve 8 Sağlıklı Hayat Merkezimizin ise tamamı ‘Bebek Dostu’ ünvanına sahip bulunuyor. Bugün de Karacabey’de 19 aile hekimliği birimimiz ‘Bebek Dostu’ ünvanı almaya hak kazandı. Tüm bu gelişmeler, ilimizde yürütülen anne bebek sağlığı çalışmaları açısından gurur vericidir” dedi. 

Nitelik Arttırılmaya Devam Edilecek

Hastanelerin doğumhane, yenidoğan üniteleri ve ameliyathanelerinde çalışan personel ile koruyucu sağlık hizmetlerinde görev alan tüm personele eğitimler verildiğini ifade eden Dr. Akan bu alanda çalışan sağlık personellerinin konu hakkında niteliklerinin arttırılmaya devam edileceğini söyledi.

Konuşmanın ardından ‘Bebek Dostu’ ünvanı almaya hak kazanan aile hekimliklerine sertifikaları Dr. Akan tarafından takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.