banner20
Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

Karacabey'de gönüllü kahramanlar ekibi 'Karkurt' eğitimlere başladı

Bu kapsamda, ilk etapta 16 kişilik Karacabey Belediyesi personeli, AFAD Bursa İl Müdürlüğünden gelen arama kurtarma teknisyenlerinden 3 günlük eğitim aldı.

Teorik ve uygulamalı eğitimler verildi

Karacabey Belediyesi Toplantı Salonunda, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen eğitimlerin ilk 2 gününde, arama-kurtarma üzerine teorik olarak bilgilendirmelerde bulunuldu. 

Eğitimlerin 3. gününde ise AFAD’a ait Küçükbalıklı’daki Uygulama Merkezinde deprem enkazında kurtarma eğitimi verildi. 

Acil durumlarda devreye girecek

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “İlçemiz ve bölgemizdeki afet durumlarında arama-kurtarma çalışmalarına katkı sağlamak, hayat kurtarmak için profesyonel bir ekip için biz de oluşumumuzu tamamladık ve uzman ekiplerden eğitimler almaya başladık. Personelimiz ilk eğitimlerini, 3 gün üst üste çeşitli alanlarda aldı. Eğitimler ara ara ve sürekli olarak devam edecek. Umarım kullanmak nasip olmaz. Ancak en acil durumlarda, halihazırda bir ekibimiz ile vatandaşlarımızın zor anlarında yanında olabileceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21