banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Karacabey'de yeni şehir kütüphanesi hedefi

 Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret etti.

Normalleşme süreci ile birlikte, Karacabey’de 1 Haziran’dan itibaren yeniden faaliyete geçen şehir kütüphanesi, pandemi dolayısıyla kapasitesinin 4’te 1’i kadar ziyaretçi kabul ediyor. 

Belediye ekiplerince tüm süreç boyunca sık sık dezenfekte işleminden geçirilen kütüphanede, hijyen açısından da konulan el dezenfekte aparatlarıyla, ziyaretçilerin sağlık konusunda sıkıntı yaşamaması sağlanıyor. 

Pandemi kısıtlamalarına rağmen faaliyetler sürüyor

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kütüphane Müdürü Sedat Özden yaptığı açıklamada, “80 kişilik kapasitemiz var ancak pandemi sürecinde sadece 20 kişiyi aynı anda misafir edebiliyoruz. Bunun dışında tüm faaliyetlerimiz devam ediyor. Ödünç kitap, internet ve bilgisayarlarımız ziyaretçilerimizin hizmetinde. İlçemiz kapasitesine kıyasla, mevcut bina bize yeterli değil. Bununla ilgili neler yapılabilir? noktasında belediye başkanımızla güzel bir görüşmemiz oldu. Bunun yanında, ilçemize daha iyi hizmet verebilmek adına düşüncelerimizi ve önerilerimizi paylaştık. Yine kütüphane ve kitap okuma alışkanlıklarını daha da artırabilmek adına düşüncelerimizi paylaştık” dedi.

Her türlü desteği sağladık

Belediye Başkanı Ali Özkan da yaptığı açıklamada, “İlçemiz adına kütüphanemiz için neler yapılabilir, kütüphaneye vatandaşlarımızı daha çok nasıl çekebiliriz ve çocuklarımıza kütüphane ve kitap alışkanlığını nasıl sağlayabiliriz? gibi çeşitli konuları gündeme aldık. Belediye olarak, pandemi süreci ve öncesinde her türlü desteğimizi sağladık ve buna devam ediyoruz. Umarım, ilçemiz standartlarına uygun ve daha ferah bir yerde, yeni ilçe kütüphanemizi kurabiliriz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21