banner20
Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

Karacabey Öğretmenler Parkı yenilenen yüzüyle  bölgeye değer katacak

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, peyzaj çalışmaları devam eden 300 dönümlük Öğretmenler Parkında yapımı tamamlanan ve halen süren çalışmaları yerinde inceledi.

Botanik bahçe görünümü

Başkan Özkan, bölgeye kazandırılan lavantaların artık gözle görülür bir hale geldiğini ve hem kokusuyla hem de görsel şöleni ile ilçeye renk kattığını belirtti.

Özkan, tüm çalışmalar tamamlandığında Öğretmenler Parkının aromatik çok sayıda bitki türünü içerisinde barındıran bir botanik bahçe olarak anılacağını kaydetti.

Lavanta ekimiyle alakalı parkın ilçede önemli bir girişimin de öncüsü olabileceğini belirten Başkan Özkan, “Lavanta, bizlerin uzun bir süredir aklında olan bir türdü. Ancak bu zamana dek Öğretmenler Parkındaki planlamaların tamamlanmasını beklemiştik. Ve bu yıl ilk denememizi, 10 bin m2’lik bir alanda 15 bin lavanta ekimi ile gerçekleştirdik. Park Bahçeler Müdürlüğü seralarında ekiplerimiz, %50’sini üretmeyi başardı ve maliyeti de bu sayede yarıya indirmiş olduk. Ve sahada lavanta ekiminden randıman aldığımızı söyleyebilirim’’ dedi

Lavanta gelir kapısına dönüşebilir

Başkan Özkan, “Sadece parklarımızda görsel yönden değil, aynı zaman lavantayı Karacabey’de belki gelir kapısı haline de getirebiliriz. Bununla ilgili ekiplerimiz bir yandan üretim için çalışırken, bir yandan da teşvik amacıyla Ar-Ge çalışmaları yapıyor. Böylece kırsal mahallelerimizde belki yeni bir gelir kapısı açmış olabiliriz. Çünkü lavanta kurak yeri seviyor. Çok sulanması gerekmiyor. Bunun yanında, ticari yönden de aranan ürünlerden olduğu için bununla ilgili teşvik edici çalışmalar planlıyoruz” dedi.

Yeşil Karacabey vurgusu

Başkan Özkan, “Yeşil Karacabey parolası ile ilçemizdeki peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları her boyutta devam ediyor. İşte bu parkımızda 300 bin metrekarelik devasa alanda, nüfusu 83 binlerde olan bir alanın peyzaj çalışmasından bahsediyoruz. Altyapı çalışmalarını tamamladık ve üstyapı çalışmaları da artık bitti diyebiliriz. Peyderpey bu alanda yaklaşık 10 bin fidan toprakla bulaşacak. Bu da 'Yeşil Karacabey' felsefesiyle yürüttüğümüz çalışmalarda önemli bir kilometre taşı olacak. Bütün Karacabey’imizde yeşil alan çalışmalarını sürdürmeyi ve önümüzdeki 1-2 sene içerisinde, Karacabey’i çepeçevre kuşatmayı düşünüyoruz. Karacabey’imiz bu yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla, ‘sözde değil özde yeşil Karacabey' imajına ve görüntüsüne kavuşacak” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21