Öne Çıkanlar Btü BUSİAD Kedi BTSO Türkiye

Karacabey Turizmin Yeni Gözdesi

Karacabey, 16.10.2018 – Karacabey Belediyesi, ilçenin turizm potansiyelini ortaya çıkarmaya yönelik yaptığı çalışmaların meyvelerini almaya başladı.

Uzun zamandır ilçenin doğal ve tarihi güzelliklerini ön plana çıkartmak için çaba sarf eden Karacabey Belediyesi, yaptığı ataklarla tur şirketlerinin de dikkatini çekmeyi başardı.  İstanbul’dan Karacabey’e gezi düzenleyen bir tur şirketi,katılımcılara ilçeyi gezdirdi.

Eskikaraağaç Avrupa Leylek Köyü’nde başlayan gezi, gün boyu Karacabey sınırları içerisinde devam ederek Yeniköy’de son buldu. Düzenlenen geziden büyük keyif alan turistler, yakın çevrelerine Karacabey’i tavsiye edeceklerini ve yeniden gelmek istediklerini belirterek, memnuniyetlerini dile getirdiler.

Kısa bir süre önce ünlü TV yapımcısı Güven İslamoğlu ile birlikte ‘Karacabey’de 2 Gün’ kitabını yayına sokan Karacabey Belediyesi, bu kitapla ilçede 2 günlük bir gezi programını kamuoyuyla paylaşmıştı. Belediyenin hayata geçirdiği bu çalışma özellikle tur şirketlerinin ilgisini çekerken, bölge için önemli adımların atılmasına da vesile oldu. Bu organizasyonla birlikte, ilk kez sadece Karacabey’in gezildiği bir program özel bir tur şirketi tarafından gerçekleştirilmiş oldu.

Karacabey Longozu büyük beğeni topladı

Yapılan gezi sırasında Karacabey Longozu’na da uğrayan ziyaretçiler, buradaki el değmemiş ve renkli dokuya hayran kaldı. Yeniköy Piknik Alanı’nda mangal partisi ile günü sonlandıran ziyaretçilerin mutluluğu, her hallerinden belli oldu.

Bu tür gezilerin devamı gelecek

Gezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin turizm alanında da dikkat çekmeye başladığını söyledi. Özkan, bu durumdan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Bu gezinin önemli noktası, ilk kez yalnızca ilçemizi turistik amaçla ziyarete gelen ilk grup olması. Bu tür gezilerin devamının gelmesini umuyoruz” dedi.

Tarihi ve doğal güzellikleri ile Karacabey’in hızla büyüyen turizm potansiyeline sahip olduğuna dikkat çeken Özkan, ilçe adına çalışmalar yapmaya tüm hızıyla devam edeceklerinin altını çizdi.

Anahtar Kelimeler:
Turizm
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.