Öne Çıkanlar Bursagaz Kıyak sungurlu Engelsiz BURSANIN YENİ YAŞAM ALANI GÜRSUDA AÇILDI
banner13

KARACABEY’DE AYÇİÇEĞİ ÜRETİMİ YAYGINLAŞIYOR

Karacabey, 25.07.2018–Trakya Birlik Fabrika Müdürü Hasan Karataş ve İdari Müdür Yardımcısı Yusuf İlter, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’a ziyaret gerçekleştirdi. Gerçekleşen ziyarette, özellikle bölgede artan ayçiçeği üreticisine dikkat çekilirken, fabrikada yakın zamanda modernizasyon ve teknolojik yatırımlarla kapasitenin artacağı belirtildi.

Fabrika Müdürü Karataş ziyarette, özellikle bölgede artan ayçiçeği ekimlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bu yıl bölgeden gelecek mahsulün 20 bin tonu bulmasını beklediklerini ifade etti. Dönümünden ortalama 400-500 kilo civarı mahsul elde edildiğini belirten Karataş, artan ilgiden duydukları memnuniyeti sözlerine ekledi.

Ülke ekonomimize katkı sağlayacak

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da özellikle bitkisel yağ sektöründe bölgede lokomotif konumundaki Trakya Birlik’in Karacabey çiftçisi için önemli olduğunu belirterek, “Diğer pek çok yem bitkisine nazaran, verimin ve kazancın daha yüksek olduğu ayçiçeği, bölgemizde alternatif ürün olarak giderek yoğunluk kazanmaktadır. Bitkisel yağda hala dışa bağımlı olduğumuzdan yola çıkarak, bu tarz ürünlere artan ilgi ülkemiz ekonomisi içinde önemli bir kazanç olacaktır” dedi.

Teknolojik yatırımlara önem veriyoruz

Öte yandan, ziyarette dile getirilen fabrikanın yenilenme çalışmalarıyla alakalı da konuşan Başkan Özkan, “Modern depolama desteği ve bu tarz işletmelerin modernizasyonu çok önemli. Bizler, teknolojik yatırımları zaten son derece önemseyen bir belediyeyiz. Trakya Birlik’in bu çalışmalarına biz de destek sağlıyoruz. Umuyorum ki kısa bir süre içerisinde gerçekleşecek modernizasyon çalışmaları sayesinde, fabrikanın üretim kapasitesi ve verimliliği daha da artacaktır. Ve bölgemiz için önemli bir kazanç olan Trakya Birlik, alternatif ürün olarak ayçiçeğinin yeniden yaygınlaşmasını sağlayacaktır. Tarım sektöründe çalışmaların standardı ne kadar yükselirse, bölge ve ülkemiz için de o denli iyi olacaktır’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.