Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

Karacabey’de Çanakkale Zaferi anma programı düzenlendi

Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başlayan törende, günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yapıldı. Ardından 18 Mart Haftası dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri, Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu tarafından takdim edildi.

Karacabey Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim ilçe Müdürlüğü’nce, 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmesi nedeniyle düzenlenen Yunus Emre ve Türkçe Yılı Online Satranç Turnuvası’nda ise dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Belediye Başkanı Ali Özkan’ın elinden aldı.

Yine, Karacabey Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, aynı zamanda bu yılın, ‘İstiklal Marşı Yılı’ olarak kabul edilmesine atfen liseli öğrenciler arasında, “İstiklal Marşı Yılı Kort Tenisi Turnuvası” yapıldı. Bu yarışmada dereceye giren öğrencilere de ödülleri, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Günay tarafından takdim edildi.

Şehit kabirlerine ziyaret

Cumhuriyet Alanında sona eren törenin ardından protokol üyeleri, ilçedeki 1 ve 2 No’lu mezarlıkta ebedi istirahatgâhlarında yatmakta olan şehitleri, kabirleri başında ziyaret etti.

Gerçekleşen anma töreninde, İlçe Müftüsü Abdullah Karaca’nın duası eşliğinde protokol, tüm şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Daha sonra, ilçe şehitlik anıtında yapılan toplu duanın ardından şehitlik anıtına karanfil bırakılmasıyla program son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.