Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

Karacabey’de Ömer Matlı Kapalı Pazaryeri, işlevselliği ile pandemide çok amaçlı kullanım imkânı sağlıyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da cuma ve bayram namazlarını vatandaşlarla birlikte kent merkezinde yer alan pazaryerinde kılarken, “Burası, 11 bin 800 m2’lik alanda ücretsiz otopark, pazaryeri ve cuma ile bayram günleri ibadet yapılması açısından kentimiz için önemli bir alan” nitelendirmesinde bulundu.

Büyüklüğü ile kentin merkezinde önemlialan

Üstü kapalı olan pazaryerinin içerisinde, normal zamanda salı günleri ilçe pazarı kurulurken, alan diğer günlerde ise otopark olarak faaliyet gösteriyor.

Aynı zamanda Karacabey’in geleneksel Tarım Fuarı da yine bu alanda gerçekleştirilirken, pazaryeriuzun yıllardır hem konum hemde yapısı itibariyle, onbinlerce insanı çeşitli amaçlarla bir araya getirmekteydi.

Pandemide uygun şartlar

Başkan Özkan, alanın şehrin merkezinde olması nedeniyle çok amaçlı kullanılabildiğine değinerek,“Burası zaten geçmiş yıllarda pazar ve otopark dışında, çeşitli amaçlarla da kullanılmaktaydı. Ve pandemi süresince de ibadetlerini sürdürmek isteyen vatandaşlarımız için açık havaimkanı ve büyüklüğü nedeniyle,cuma ve bayram namazlarına da ev sahipliği yapıyor. İlçe müftülüğü ile koordineli bir şekilde, ilçe sağlık müdürlüğüvebelediye zabıta müdürlüğü denetimiyle gerçekleştirilen faaliyetler ile vatandaşlarımıza uygun şartlarda, risk olmadan ibadet imkânı sağlanıyor”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.