Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz sungurlu Sanat Kıyak
banner13

KARACABEY’E ‘SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ’NE İNCELEME

Tavşanlı Mahallesi’nde eski hastane alanına inşa edilen ve tamamlandığında Karacabey’deki koruyucu sağlık hizmetleri çalışmalarına büyük katkı sağlayacak sağlıklı hayat merkezini ziyaret eden ikili yetkililerden merkezle ilgili son durum hakkında bilgiler aldı.

Bursa’da 7 sağlıklı hayat merkezinin inşasının devam ettiğinin bilgisini veren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, sağlıklı hayat merkezlerinin koruyucu sağlık hizmetlerinin omurgasını oluşturduğunu belirtti. Merkezin hizmete girmesiyle Karacabey’de birçok koruyucu sağlık hizmetinin etkili bir biçimde verileceğinin altını çizen Dr. Akan, “Merkez’de anne sütü, sağlıklı gebeliğin takibi, ergonomi sorunları, obezite ile mücadele, kanser tarama çalışmaları, teknoloji bağımlılığı ile diğer koruyucu sağlık hizmetlerini biz bu merkezimizde vermiş olacağız. Merkezimiz tamamlandığında Karacabey’de koruyucu sağlık hizmetlerini sağlıklı hayat merkezimiz de, ikinci basamak hizmetlerini de hastanemizde vereceğiz” dedi.

Geleceği Düşünüyoruz

Yatırımları planlarken ilçenin büyüyen nüfusunun göz önüne alındığına dikkat çeken Dr. Akan, “Karacabey çok hızlı büyüyen bir ilçemiz, bundan sonraki süreçte de koruyucu sağlıklı hizmetleri alanında yatırımlarımız devam edecek. Bu kapsamda biz yeni aile sağlığı merkezleri yapmaya devam edeceğiz ancak büyük çaptaki yatırımlarımızı bitirmiş olacağız. Buradaki arsamızda ileri ki yıllardaki ihtiyaçları düşünerek boş bıraktık. İleride Karacabey’in sağlık hizmetlerinde ihtiyacında kullanmak üzere tutuyoruz” şeklinde konuştu.

Sağlık Gelişiyor

Akan’la birlikte ilçede yapılan ve yapılması planlanan sağlık yatırımlarını istişare etme fırsatı bulduklarını dile getiren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise, “Eski devlet hastanesinin bulunduğu alanda modern bir sağlıklı hayat merkezi gerçekleştiriyoruz. Bunların yanı sıra göçmen sağlığı merkezi, yeni yapılan aile sağlığı merkezleri ve hastanemize kazandırılan çok önemli tıbbi cihazlar var. İlçemizde Kamu, yerel yönetim ve hayırseverler birlik ve beraberlik içerisinde önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. Bundan sonraki süreçte de aynı şekilde devam edeceğini umuyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.