Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

Karikatürde Nilüfer'e birincilik getirdi

Nilüfer Belediyesi Beşevler Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi öğrencilerinden Ümmühan Zeynep Akyürek, 11'inci Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda Türkiye'ye birincilik getirerek Nilüfer'in gurur kaynağı oldu.

Anatolia Turizm Akademisi tarafından 2009 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen yarışma, dünya genelinde alanındaki tek karikatür yarışması olarak biliniyor. Bu yılki teması "havalimanı" olan yarışmada, 56 ülkeden 733 sanatçının 1284 karikatürü değerlendirildi. Yetişkinler kategorisinde birinciliği Almanya'dan Valeriu Kurtu kazanırken, gençler kategorisinde Ümmühan Zeynep Akyürek birinciliği Türkiye'ye kazandırdı.

Akyürek'in başarısıyla gurur duyduklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "16 yaş ve altı 282 karikatürcünün katıldığı Gençler kategorisinde, 323 eser arasında Ümmühan Zeynep Akyürek'in karikatürü birinci oldu. Kendisini kutluyorum ve karikatür ile olan yolculuğunda ona yeni başarılar diliyorum. Çocuklara yönelik sanat atölyeleri uygulamamızın ne kadar doğru bir iş olduğunu da bir kez daha görmüş olduk. Bu atölyeler sayesinde erken yaşta yetenekleri fark edilen çocuklar, gerekli eğitimi alarak yeteneklerini geliştirme fırsatı buluyor. Geleceğin sanatçıları böyle yetişiyor" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BursaNİLÜFERKARİKATÜR
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.