banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Karla Mücadele Ekipleri Hazır

Osmangazi Belediyesi, Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayıp, hafta boyunca devam etmesi beklenen kar yağışı ve don olaylarının olumsuzluklarını en aza indirmek için gerekli tedbirleri aldı. Karla mücadelede kullanılacak tüm araçlar ve personeller, olası kar yağışına karşı hazır bekletiliyor. Osmangazi’nin tamamında kar, buzlanma ve dona karşı yerinde ve zamanında müdahale edebilmek için, 60 personel, 20 iş makinası (greyder, loder, jcb), 3 tuz aracı, 2 kar küreme ve tuz serpme aracı, 4 yalnızca kar küreme aracı ile birlikte üç vardiya olarak kesintisiz şekilde görev yapacak. Yapılan hazırlıklar kapsamında 800 ton kaya tuzu da torbalar halinde valilik, kaymakamlık, hastaneler, okullar, mahalle muhtarlıkları ve diğer resmi kurumların ilgili görevlilerine belediye ekipleri tarafından dağıtıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahmin raporuna göre kar yağışının olumsuzluklara sebebiyet vermemesi için hazırlıkları tamamladıklarını ifade ederek, “Muhtemel bir kar yağışında tam donanımlı ekip ve araçlarımızla sahada olacağız. Hemşehrilerimizin sorun yaşamaması için ilçemizi kış şartlarına uygun hale getiriyoruz. Yollardaki buzlanmadan dolayı oluşabilecek kazaların önüne geçmek için araçlarımız ve ekiplerimiz göreve hazır bir şekilde bekliyor. Hemşehrilerimden dikkatli olmalarını özellikle de kış lastiği olmadan trafiğe çıkmamalarını ve mümkünse toplu taşımayı tercih etmelerini istirham ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21