banner20
Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

Kauçuk Sektörü Firmalarına Üretim ve İşletme Verimliliği Danışmanlığı Verildi

BTSO, UR-GE projeleri ile sektörlere özgü eğitim ve danışmanlık faaliyetleri düzenlemeye devam ediyor. “Bursa Kauçuk Sektörü UR-GE ile Dünyaya Açılıyor” projesi kapsamında düzenlenen istişare toplantısında, tamamlanan “Üretim ve İşletme Verimliliği Danışmanlığı” faaliyetinin sonuçları değerlendirildi. BTSO ev sahipliğindeki toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gülmez ve proje üyesi firmaların temsilcilerinin yanı sıra Bursa Model Fabrika ve BTSO Enerji Verimliliği Merkezi’nden yetkililer de katıldı.
“YÜZDE 75 BAKANLIK DESTEĞİ”
Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gülmez, BTSO olarak UR-GE projeleri ile Türkiye’nin ihracata dayalı kalkınma hedeflerine destek verdiklerini ifade etti. Proje kapsamında gerçekleştirilen eğitim, danışmanlık, alım heyeti ve yurt dışı pazarlama faaliyetleriyle firmaların uluslararası alanda çok daha güçlü bir konuma ulaştıklarını belirten Gülmez, “Ürettiği katma değer ve cari fazla vermesi açısından kent ve ülke ekonomimizde stratejik bir yere sahip olan kauçuk sektörü UR-GE projemizde ‘Üretim ve İşletme Verimliliği Danışmanlığı’ faaliyetini Ticaret Bakanlığımızın yüzde 75’lik desteği ile başarıyla tamamladık. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında başladığımız danışmanlık faaliyetinden, proje üyesi 16 firmamız faydalandı.” dedi.
72 İYİLEŞTİRME İLE YILLIK TOPLAM 810 BİN EURO KAZANÇ
Danışmanlık sonucunda firmaların önemli kazanımlar elde ettiğini belirten Gülmez, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yaklaşık 8 ay süren danışmanlık faaliyetimizde oldukça çarpıcı sonuçlar elde ettik. Firmalarımızda verimlilik, kapasite, teslimat süresi ve ürün maliyeti gibi farklı konularda toplam 72 adet iyileştirme sağladık. Bunların 48’i hiçbir yatırım gerektirmeyen, sadece üretim tekniği ile alakalı iyileştirmelerdi. Bu iyileştirmeler sonucu firmalarımızın elde ettiği yıllık kazanç ise 810 bin euro olarak tespit edildi. Bunların yanında firmalarımızda yalın üretim teknikleri konusunda önemli bir farkındalık oluşturduk. Ticaret Bakanlığımıza, Bursa Model Fabrika ve BTSO Enerji Verimliliği Merkezimize firmalarımıza destekleri için çok teşekkür ediyorum.”
Bursa Model Fabrika ve BTSO EVM’nin danışmanlık ve diğer hizmetlerine ilişkin yapılan sunumların ardından toplantı soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21