banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

KAYSERİ’DE SİBER GÜVENLİK KONUŞULDU

Siber güvenlik sektörünün önde gelen dört şirketi Bitdefender, Veeam, Veri Kurtarma Hizmetleri ve WatchGuard’ın iş birliğiyle Türkiye genelindeki 10 şehirde düzenlenmesi planlanan Secure Day’ın yedincisi 4 Ekim Perşembe günü Kayseri’de gerçekleşti. Radisson Blu Hotel’de düzenlenen Secure Day etkinliğinde alanında uzman isimler, siber güvenliğin şirketler için önemine değinerek uyarılarda bulundu. Teknolojideki en yeni trendler ile şirketlerdeki bilgi güvenliğine yönelik tehditlerin ele alındığı etkinliğe Kayseri’deki pek çok kurumun temsilcisi ve IT yöneticileri katıldı.

“Siber Saldırıların Ekonomiye Zararı Büyük”

Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu yaptığı konuşmada dünya genelinde geçtiğimiz yıl 300.000’in üzerinde WannaCry atağı yaşandığını ve bu saldırıların değişik türler ile devam ettiğini söyledi. “Türkiye’de hem özel hem kamu sektöründe bir çok kurum, bu saldırıya uğradıktan sonra verilerini kurtarabilmek için siber korsanlar tarafından istenilen fidyeyi ödüyor.” diyen Akkoyunlu, ekonomik zararın ölçülemediğini ancak oldukça büyük olduğunu belirtti. Akkoyunlu, siber saldırganların özellikle oltalama yöntemlerinde çok yaratıcı olduklarını ifade etti. Yakın zamanda “Terör örgütlerine yönelik soruşturma nedeniyle açığa alınan memurların listesi” şeklindeki bir elektronik postanın devlet dairelerine gönderildiğini öğrendiklerini söyleyen Akkoyunlu, “Böyle bir maile çoğu memur tepkisiz kalamıyor.” dedi.

“Şirketler İleri Düzey Güvenlik Sistemlerine Yatırım Yapmalı”

Etkinlikte konuşan Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, yedekleme eğilimi bulut teknolojisine doğru kaysa da en az on yıl daha hard disklere muhtaç olunacağının öngörüldüğünü söyledi. “Hard disk veri kaybı günümüzde en çok karşılaşılan veri kaybı vakalarıdır.” diyen Günal, hard disk veri kurtarma vakalarının genellikle silme, formatlama, düşürme, çarpma, elektrik kesintisi, kullanılan ortamın aşırı sıcak ya da tozlu olması, diskin çalıştığı güç kaynağında ani enerji düşmesi veya artması gibi nedenlerle oluştuğunu belirtti. Günal, “Veri kurtarma hizmetiyle ilgili çok yaygın bilinen yanlışlar var. Hard diskte herhangi bir nedenden dolayı veri kaybı meydana gelmişse hiçbir müdahale yapılmadan işin uzmanı kurum ve kişilere danışılmalı ve analiz süreci ile başlayan veri kurtarma işlemleri gerçekleştirilmelidir.” dedi. “Verileri düzenli olarak yedeklemek, tüm ciddi işletmeler için bir rutin olmalıdır.” ifadelerinde bulunan Günal, kurumların veri kaybına uğramaması için ileri düzey güvenlik sistemlerine yatırım yapmaları gerektiğini belirtti.

Alanında Uzman İsimler Siber Güvenliği Anlattı

Etkinlikte WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, katılımcılara uç birimde siber saldırılara karşı defansif stratejinin önemini aktarırken Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, siber saldırı ve/veya fiziksel felaketlere karşı kurumlara ne gibi çözümler sunduklarından bahsetti. Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, 2017 yılında gerçekleşen saldırılar ve trendleri özetlerken Veeam Türkiye Sistem Mühendisi Egemen Edrem, saldırılar sonrası yaşanabilecek veri kayıpları ve iş sürekliliğinin önemine değindi. İlhan & Duman Avukatlık Ortaklığı’ndan Av. Hatice Name Parlak, Nisan ayında yürürlüğe giren KVKK ile birlikte her kurumun bilmesi gereken çalışmalar hakkında temel ipuçlarına dikkat çekti ve İsa Altun ise özellikle Türkiye’de yaşanan siber saldırı vakalarını katılımcılarla paylaşarak, yaşanabilecek zararın kurumlar tarafından önemsenmesini sağladı.

10 İlde Gerçekleşecek

Türkiye’nin her yerindeki bilişim profesyonellerini ve kurum yöneticilerini gelişen teknolojinin beraberinde getirdiği siber riskler ve çözümleri konusunda bilgilendirmek, merak edilen konulara açıklık getirmek amacıyla yedinci ayağı Kayseri’de gerçekleşen Secure Day etkinliğinin her ay bir il olmak üzere, toplam 10 şehirde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21