banner20
Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

KODFEST'TE ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULDU

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Erasmus+ Code is Loading Projesi kapsamında Bursa İl Millî Eğitim Ar-Ge Birimi, Bursa İnovasyon Merkezi ve Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğinde düzenlenen Kodlama Yarışması (KODFEST) BEBKA’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

BEBKA binasında gerçekleşen yarışmada öğrencilerin kodlama yeteneklerini sergilemelerine yardımcı olmak, yeni projelerin ortaya çıkmasını sağlamak hedefiyle İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel öğretim ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik yarışmaya üçer öğrenciden oluşan 20’si lise olmak üzere toplam 50 takım katıldı. 5 ila 8’inci sınıflarda eğitim gören öğrencilere blok kodlama ile oyun tasarımı, 9 ila 12’nci sınıf arasındaki lise öğrencilerine ise geliştirme kartı, devre tasarımı, geliştirme tasarımı ve web tasarımı hazırlamaları istendi. Verilen görevleri 3,5 saatlik gibi kısa bir süre içinde tamamlayan öğrencilere, daha sonra ortaya koydukları çalışmayla ilişkin uzman isimlerden oluşan jüriye sunum gerçekleştirdi.

Yarışmayla ilgili bir açıklama yapan İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Sezer, “Müdürlüğümüz tarafından yürütülen proje kapsamında Ar-Ge birimimiz, Bursa İnovasyon Merkezi ve Ali Osman Sönmez MTAL iş birliğinde düzenlenen Bursa KODFEST yarışmasını BEBKA’nın ev sahipliğinde gerçekleştirdik. Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı resmi/özel okul veya kurumlarda öğrenim gören ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmada öğrencilerimizin kodlama yeteneklerinin sergilenmesine yardımcı olmak, yeni projelerin ortaya çıkmasını sağlamak hedeflendi. Başta BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini kutluyorum.” dedi.

Etkinliğe hakkında bilgi veren BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, “Bursa İnovasyon Merkezimiz tarafından düzenlenen Bursa KODFEST Yarışmasına BEBKA olarak ev sahipliği yapıyoruz. Etkinlikte öğrenciler kodlama yeteneklerini sergileyerek, yeni projeler ortaya çıkaracak. Hedefimiz ise öğrencilerin etkinliğin sonuna kadar işlevsel bir ürün yapmak amacıyla kullanılabilir yazılım veya donanım oluşturması. KODFEST yarışmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, etkinliğimizin bölgemiz ve gençlerimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Kodlama Yarışması’nda (KODFEST) dereceye giren öğrenci ve danışman öğretmenler ödüllerini BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak ve İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Sezer’in elinden aldılar.

Jüri değerlendirmesi sonucunda ortaokul kategorisinde Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu birinci olurken, Özel Yedi Renkli Çınar Okulları ikinci, İnegöl Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulu ise üçüncü olma başarısı gösterdi. Lise kategorisinde ise Nilüfer Borsa İstanbul Fen Lisesi birinci, Özel Tan Fen Lisesi ikinci, Ali Kuşçu Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21