Öne Çıkanlar Yankı BUSİAD Engelsiz futbol Tarihi gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz

Köy Okullarında ‘Trafik Dedektifleri’ Yetiştirmek Üzere ‘Jandarma’ Görevde

5 yıldır aralıksız süren, yaklaşık 4,5 milyon çocuk ve gence ulaşılan OPET Trafik Dedektifleri Projesi yeni bir açılımla devam ediyor. Bu yıl proje paydaşları arasına Jandarma Genel Komutanlığı’nın da dahil edilmesiyle birlikte kırsal kesimdeki ve köylerdeki çocuk ve gençler de trafik güvenliği eğitimi almaya başlıyor. Bu kapsamda OPET’in Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı ile birlikte gelenekselleştirdiği“Trafik Dedektifleri Projesi Yol Kullanıcıları Eğitici Eğitimi” 21-26 Ekim tarihleri arasında Antalya Zeynep Golf Resort’ta jandarma personelini kapsayacak şekilde düzenlendi. 81 ilden gelen Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Trafik Hizmetlerinde görevli 135 personel, 5 gün süren eğitimin ardından sertifika almaya hak kazandı. Jandarma personeli bundan böyle görev yaptıkları illerde öğrencilere Trafik Dedektifleri eğitimi vermeye başlayacak. Düzenlenen eğitici eğitiminde, uzman eğitmenler tarafından katılımcılara teorik ve interaktif eğitim verildi. 8 ayrı sınıfa ayrılan jandarma personeline verilen eğitimlerde; Deneyimsel Öğrenme Döngüsü, Çocuk ve Yetişkin Eğitim Prensipleri, Çocuk ve Yetişkin İletişim Becerileri, Empati, Gelişim – Öğrenme, Çocuk ve Yetişkin Eğitimi Benzerlik ve Farklılıkları, Ders Planı Hazırlama, Canlandırma ve Gösterim Metoduyla Ders konuları işlendi.

Törende OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk ise Trafik Dedektifleri Projesi eğitmenlerinin arasına Jandarma personelinin eklenmesiyle proje sınırlarının genişlediğinin altını çizdi ve şöyle devam etti: “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Polis Eşleri Derneği işbirliğiyle çıktığımız bu yolda çok değerli paydaşlarımız arasına Jandarma Genel Komutanlığı’nın da eklenmesinin mutluluğu içindeyiz. Çünkü artık jandarma personelimiz sayesinde kırsal bölgelere ve köy okullarına da ulaşabileceğiz. Trafik Kaza istatistikleri incelendiğinde 2013 yılından bu yana çocukların karıştığı ölümlü kazalarda kayıp oranının %26 azaldığını görüyoruz. Bu oranda şüphesiz ki Trafik Dedektifleri Projemizin de payı var. Çocuklarımız bizim geleceğimiz ve onların bilinçlenmesi, güvenli bir ortamda büyümesi hepimizin ortak hedefi. Her seferinde altını çizdiğim bir başka nokta da araç içi emniyet. OPET olarak emniyet kemerine ‘Yaşam Kemeri’ diyor, bu konuda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Ülkemizdeki emniyet kemeri kullanma oranının artırılması hedefliyle başladığımız Yaşam Kemeri projemiz kapsamında hayata geçirdiğimiz bilinçlendirme çalışmalarıyla kısa sürede yol almayı başardık. OPET olarak güvenli bir trafik ve bilinçli sürücüler yetiştirmek üzere tüm paydaşlarımız ile canla başla çalışmaya devam edeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.