Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

KURUMLARIMIZ EKONOMİK PANDEMİ İLE TOPYEKUN MÜCADELE EDİYOR

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Covit 19 pandemisi ile birlikte tüm dünyada görülen olumsuz etkilerin, Türkiye’de Hükümet ve devletin aldığı yerinde karar ve tedbirlerle mümkün olan en aza indirildiğini belirtti. günlerde tartışma konusu olan temel yaşamsal ihtiyaçlardan ekmek fiyatlarındaki artışlara değinen Başkan Gürkan, “Devam eden pandemi sürecinin ve beraberinde tüm dünyada görülen ekonomik pandeminin tüm olumsuzluklarına rağmen ülkemizde çarklar dönmeye devam ediyor. Pandemi krizi ile birlikte tüm dünyayı saran toplumsal sağlık öncelikli yatırım ve harcamalar, bir çok sektördeki hammaddeye ulaşma zorlukları, aylarca zorunlu olarak süren çalışma ve üretim hayatındaki kısıtlama ve değişiklikler gibi zorunlu olumsuzluklara rağmen ülkemiz her ay açıklanan rekor seviyedeki ihracat ve olumlu büyüme rakamlarına bakıldığında ülke ekonomimizin güçlü temellere oturtulduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Burada Hükümetimizin, devletimizin doğru ve zamanında hamleleri, her kademeden üreticimizin, sanayicimizin, ihracatçımızın ve aziz milletimizin dirayetli duruşu çok önemli. Bu duruş sayesinde tüm bu olumsuzlukları güçlenerek atlatacağımıza olan inancımız tamdır” dedi.

FİYATLARIN UYGUN TUTULMASI İÇİN GEREKLİ ADIMLAR ATILIYOR

Son günlerde gündemde olan temel yaşamsal ihtiyaçlardan ekmek fiyatlarındaki artışlara da değinen Başkan Gürkan, Toprak Mahsulleri Ofisi, her kurumumuz gibi ikincil üretici olan fırıncı esnafımıza gereken desteği verdiğini belirtti. Başkan Gürkan, “Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal’ın ülkemizde ekmeklik buğday üretiminde herhangi bir problem olmadığına dair açıklamaları ve fırıncı esnafı ile unlu mamul sektör temsilcilerini destekleme amaçlı çalışmaları, ekmek fiyatlarının dönemin şartlarına uygun bir şekilde düzenlenebilmesi için önemli adımlar. Şu anda fırıncı esnafımız 185-200 TL arasında un tedarik edebiliyor ve esnafımıza yönelik bu destekler sürecektir” ifadelerini kullandı.

UN DÜZENLEMESİ ESNAFI VE HALKI RAHATLATACAK

Geçtiğimiz Kasım Ayı içerisinde TMO’nun un temini düzenlemesinden satış fiyatını taahhüt eden Türkiye genelinde 380’in üzerinde, Bursa’da ise 5 fırıncı esnafının faydalanarak taahhüt fiyatlarıyla orantılı olarak un temini yapabildiğini hatırlatan Başkan Gürkan, şunları söyledi:

Bu kapsamda kasım ayı için fabrika teslimi (KDV ve nakliye hariç) peşin un satış fiyatları baz alınarak firmalara tahsis edilen ekmeklik buğday oranları; 185 TL ve altında fiyat verenlere aylık fiili tüketimlerinin % 60'ı, 186-190 TL arasında fiyat verenlere aylık fiili tüketimlerinin % 50'si kadar,191-195TL arasında fiyat verenlere aylık fiili tüketimlerinin % 40'ı, 196-200 TL arasında fiyat verenlere aylık fiili tüketimlerinin % 20'si kadar tahsis yapıldı. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin destekleri devam edecektir. Bu anlamda esnafımızın başvuruları, üretim maliyetlerinde rahatlama sağlayacak ve halkımıza uygulanan fiyatlara da olumlu olarak yansıyacaktır. Bu anlamda esnafımızı mevcut düzenlemeye başvuru yaparak, tüm dünyada yaşanan ekonomik pandeminin olumsuzluklarını hep birlikte en aza indirme çalışmalarımıza katılmaya davet ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.