banner20
Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

Limitli Bütçelerle De En İyi Yetenekleri Çekebilmek Mümkün

En gözde şirketlerle en iyi yetenekleri bir araya getiren , yapılan araştırmaların çalışanlar için sahip oldukları yerel kültür ve değerlerin, kariyer fırsatlarının ve hayat-iş dengesinin; yüksek maaş ve sağlayacağı menfaatlerden önemli olduğunun altını çizerek şirketlere şunları öneriyor:

  • Aile dostu bir işveren markası oluşturun: Şirketlerin, işveren markası mesajlarını onları rekabetten ayrıştıran şekilde hazırlaması gerekiyor. Özellikle Türkiye gibi ailelerin hayatın merkezinde olduğu ülkelerde bu kavram daha çok öne çıkıyor. Bu nedenle yeteneklerin “aileleri” konusundaki ihtiyaçlarını doğru anlayan ve buna uygun çözümler üreten şirketler bir adım öne çıkabiliyor. Bu doğrultuda, ailelerin isteklerine cevap vermek adına çocuklara kolej-üniversite yardımı yapmak, emeklilik seçeneklerini kolay ve uygun hale getirmek, doğum yardımları gibi fırsatları değerlendirmek avantaj sağlıyor.
  • Şirketin neden tercih edildiğini her fırsatta paylaşın: Küçük ya da büyük fark etmez tüm şirketler var olma amaçlarını işveren markalarına dahil etmeliler. Bu şekilde, şirketler, tercih edilme nedenine katkıda bulunmak konusunda aynı tutkuya sahip yetenekli adayları çekebilirler. Şirketinizi çalışmak için harika bir yer yapan şey nedir? Çalışanlarınız şirketiniz hakkında neler düşünüyor? gibi soruların yanıtlarını, çalışanların şirketinizi neden tercih ettiğini 'da oluşturacağınız işveren markası profilinizde yer vererek ve sosyal medya aracılığıyla sıklıkla paylaşarak bunu sağlamanız mümkün.
  • Yeteneklerle bir araya gelin: İşe alım etkinlikleri yetenek seçimlerinde olası riskleri azaltıyor. Bu etkinlikler yetenekleri şirkete davet ederek çalışma şartlarını görmelerini sağlamanıza ve şirket kültürünüzü onlarla paylaşmanıza olanak tanıyor. Ayrıca ofisinizde düzenlediğiniz işe alım etkinlikleri yetenek havuzunuzun güncel tutabilir ve genişletebilirsiniz.
  • Fırsatları birleştirin: Fırsatları birleştirerek gerçekleştireceğiniz başarılı bir işe alım programı yetenekli adaylardan oluşan daha geniş kitlelere ulaşmanızı sağlıyor. Bir işe alım programıyla çok geniş kitlelere erişebilir, geniş bir yetenek havuzundan aradığınız yeteneğinizi en uygun bütçelerle bulabilirsiniz. Türkiye'nin en iyi işe alım programlarını her yıl başarıyla hayata geçiriyor ve şirketlere en iyi yetenekleri kolaylıkla bulma imkanı sunuyor.
  • Uzun dönemli staj programları düzenleyin: Yetenek kazanımı için dar bütçeye sahip olduğunuz dönemlerde, şirket olarak yanlış iş alımları tolere edecek güce sahip olamayabilirsiniz. Birçok şirket bu durumun önüne geçmek için uzun dönemli staj programları uyguluyor. Bu stajlar temelde üniversite öğrencileri ve yeni mezunlar tarafından tamamlanan kısa süreli projeler olsa da bu yöntem, yeteneğin şirkete ve işe ‘uygun’ olup olmadığını görmek, bu rolde ne derece başarılı olacağını değerlendirmek açısından önemli.  şirketler için uzun dönemli staj programlarını sıklıkla yaratıyor ve en iyi yetenekleri kazanmalarını sağlıyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21