Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

MEB BAKAN YARDIMCISI MAHMUT ÖZER 153 YILLIK TOPHANE MTAL’Yİ ZİYARET ETTİ

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, tarihi okulda bir araya geldiği Tüm Saatçi ve İşadamları Derneği (TÜSAD) temsilcileriyle birlikte Türkiye’de ilk kez Tophane MTAL’de açılan istidam garantili mikromekanik dalının atölyelerinde incelemelerde bulundu.

Mahmut Özer: Okul ile sektör arasında kurulan iş birliklerini çok önemsiyoruz.

MEB ile TÜSAD arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında açılan mikromekanik dalını ülkemizin gelişmiş dünya ile rekabet edebilmesine imkân sağlayan mesleklerden biri olarak değerlendiren Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer şunları söyledi: “2023 eğitim vizyonu çerçevesinde sektörün talep ettiği yetkinliklere uygun olarak geliştirilen ve bu kapsamda nitelikli işgücü yetiştirilmesi hedeflenen mikromekanik dalı stratejik bir öneme sahip. Ülkemiz hem saatçilik alanında nitelikli iş gücüne kavuşacak hem de dünyada hızlı bir yükselme trendinde olan stratejik öneme haiz mikromekanik dalında yetkin ve üstün becerilere sahip bireyler yetiştirilecek. Bursa’da açılan mikromekanik dalı, okul ile sektör arasında kurulan işbirliklerinin en güzel örneklerinden biri. Okul ile sektör arasında kurulan iş birliklerini çok önemsiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bursa’ya 4 AR-GE merkezi

Tophane MTAL^nin AR-GE merkezi açılışına da katılan ve merkezde yürütülen projeler hakkında bilgi alan Mahmut Özer; “Bursa’da Tophane, Hamidiye, Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği ve Hacı Sevim Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimiz AR-GE merkezleri olarak belirlendi. Ar-Ge merkezlerimizin 2021 proje başvuru değerlendirmelerinin sonuçlanmasının ardından Bursa’daki AR-GE merkezlerimizin projeleri kabul edildi ve projelere 5 milyon 856 bin lira finansman desteği sağlandı. Bu başarıların elde edilmesinde katkılarından dolayı Valimiz Yakup Canbolat'a, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, oda başkanlarımıza, hayırseverlerimize, paydaşlarımıza ve sektör temsilcilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bursa'da bu süreçleri başarı ile yürüten Bursa İl Millî Eğitim Müdürümüz Sabahattin Dülger ve çalışma arkadaşlarını başarılarından dolayı kutluyorum." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21