Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

Mega projeler yabancı yatırımcıyla hayata geçirilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hazırlanarak Resmi Gazete’de yayınlanan ‘2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları’ isimli genelgede, mega yatırımlar başta olmak üzere ekonomiyi ilgilendiren pek çok konuda önemli ifadeler yer aldı. 

Genelgede, ekonomik olarak dengelenmenin ve sürdürülebilir olmanın 2019 ile 2021 yılları arasındaki temel hedeflerin başında geldiğini ifade edilirken, bu dönemde ayrıca kamu harcamalarında tasarruf sağlama, enflasyonu dürüme ve fiyat istikrarını koruma, cari açığı azaltma, mali dengeleri ve disiplini güçlendirme ve böylece makroekonomik ve finansal istikrarı korumanın temel öncelikler arasında yer aldığı belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tasarruf tedbirleri çerçevesinde 2019 Yılı Yatırım Programı’na yeni bir proje alınmayacağını ve öncelikli olarak en kısa sürede tamamlanabilecek projelere yoğunlaşılacağını ifade ederek, vatandaşların acil ihtiyaçlarına cevap vermeyen ve ekonomide değer artışı sağlamayan projelerin de bu dönemde teklif edilmeyeceğinin kaydetti. 

MEGA PROJELER YABANCI YATIRIMLA HAYATA GEÇİRİLECEK

Dün itibariyle Resmi Gazete’e yayınlanan genelgeye göre ihalesi yapılmamış veya yapılmış fakat başlanmamış projeler askıya alınacak. Devam eden projelerde ise finansman koşulları uygun olanlar için, yeni ve daha uzun zamana yayılmış iş planları oluşturulacak. Mega-altyapı projeleri doğrudan yabancı yatırım yoluyla, uluslararası finansman ile hayata geçirilecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.