Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Kıyak sungurlu Sanat
banner13

MESLEKİ EĞİTİM SETKTÖR İHTİYAÇLARINA GÖRE ŞEKİLLENİYOR

Bilişim Sektörünün BTSO 48. Komite içinde çalışmalarını yürüten temsilcileri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş, Bursa’da görev yapan Bilişim Teknolojileri Öğretmenleriyle gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.

Bilişim Teknolojileri Alanı Mesleki Eğitimine yönelik olarak ortaklaşa yürütülecek çalışmaların ele alındığı toplantıda eğitimler öğrenci, öğretmen ve istihdam odaklı olmak üzere üç ayrı başlık altında ele alındı.

Öğretmen eğitimleri için mesleki çalışmaların değerlendirilmesinin çalışmalara yol gösterici olacağını ifade eden Altıntaş, “MEB 2023 Eğitim Vizyonunda mesleki eğitimde, sektör taleplerinin gerektirdiği yenilikler doğrultusunda ulusal meslek standartları ve öğretmenlerin, gerçek üretim ortamlarında mesleki gelişimlerinin desteklenmesine yönelik sektörle iş birliği içerisinde çalışmaların yapılması hedeflenmekte.  Yaptığımız toplantıda ele aldığımız başlıklar 2023 Eğitim Vizyon çalışmalarıyla aynı doğrultuda ilerleyecek. Öğrencilerimizin istihdamına katkı sağlayacak eğitimler ile sektörün ihtiyacına yönelik mesleki beceri kazanımlarıyla da inanıyoruz ki mesleki eğitime önemli katkılar sağlanacak” dedi.

Komite Başkanı M. Serkan Aksoy ise sektör olarak mesleki eğitimin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi adına destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Aksoy, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Vizyonuyla örtüşen şekilde yakalanan rüzgârın mutlaka değerlendirilmesi için üzerlerine düşen işbirliğine dönük tüm çalışmalarda memnuniyetle yer alacaklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.